• Royalty

Máxima krijgt een 8 van Nederland

Máxima krijgt een 8 van Nederland

En zelfs de zuiderburen zijn fan!

Niets ten nadele van koning Willem-Alexander: hij krijgt een 7,7 als rapportcijfer in de enquête van Ipsos in opdracht van de NOS. Het is ook meteen het hoogste cijfer dat hij tot nu toe kreeg gedurende zijn ambtsperiode.

Máxima krijgt een 8 van Nederland

Maar koningin Máxima doet het nog net even wat beter, zij krijgt een 8 van de bevolking, wat betekent dat ruim acht op de tien Nederlanders (zeer) tevreden is met de manier waarop zij haar rol als koningin vervult.

Máxima krijgt een 8 van Nederland

En dat terwijl ze toch niet stond te springen. "Toen ik mijn man ontmoette, dacht ik: je moet er ver weg van blijven", zei ze eerder. "Ik had nog zo veel kleine plannen. Het (royal worden) paste er niet echt in." 

Máxima krijgt een 8 van Nederland

Máxima had zelf verwacht dat haar leven niet drastisch zou veranderen, nadat Willem-Alexander als monarch werd ingehuldigd. "Ik zal mijn man bijstaan als hij koning wordt, maar ik word zelf geen staatshoofd"', zei ze toen met nadruk. "Ik heb geen speciale dingen die ik nog wil bereiken. Ik vind het geweldig als ik alles wat ik nu doe, goed doe." Wat ze doet, wordt in ieder geval gewaardeerd, afgaand op de enquête.

Máxima krijgt een 8 van Nederland

Zelfs de zuiderburen zijn fan: "Argentijnse Máxima lijkt noord en zuid te kunnen verenigen bij dat nieuwe leven in Nederland," zo meldt Het Laatste Nieuws. "Temperament gaat hand in hand met discipline, emotie met verstand. Ze kan, kortom, uitersten verzoenen, als vrouw en koningin. Haar kinderen zijn geen gewone kinderen, maar wel - voor zover we dat kunnen inschatten - gelukkige kinderen. Haar Nederlands is niet haar moedertaal, en dat hoor je, en toch klinkt het naturel: het vreemde maakt ze zich eigen." Ook dat onderzoeksbureaus je rapportcijfers geven, dus.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in