Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima kiest voor een opvallende Michael Kors

Het was allemaal heel erg va-va-voom in Haarlem! Koningin Máxima was vanmiddag in Haarlem voor een werkbezoek. Ze ging langs bij Triple ThreaT, winnaar van het Grote Appeltje van Oranje 2022 van het Oranje Fonds. Triple ThreaT kreeg de prijs voor de manier waarop jongeren zich inzetten om de kloo...

Máxima kiest voor een opvallende Michael Kors

Het was allemaal heel erg va-va-voom in Haarlem!

Koningin Máxima was vanmiddag in Haarlem voor een werkbezoek. Ze ging langs bij Triple ThreaT, winnaar van het Grote Appeltje van Oranje 2022 van het Oranje Fonds.

Triple ThreaT kreeg de prijs voor de manier waarop jongeren zich inzetten om de kloof tussen jongeren met en zonder kansen te dichten. De stichting werd in 2009 opgericht voor en door jongeren en organiseert laagdrempelige activiteiten om jongeren te stimuleren om meer met hun passies te doen.

Máxima keek onder andere mee in de eigen kapperzaak, de dans- en muziekstudio en bij een knutselmiddag. Ze trok daarvoor deze geweldige jurk van Michael Kors uit de kast, die ze vier jaar geleden al eens droeg in Argentinië. Dat is nog eens een leuke, onverwachte recycle! Al mag het amper zo heten: van haar bezigheden in Argentinië werden destijds geen foto's vrijgegeven, dus we zien deze Red, White & Black beauty nu pas voor het eerst écht goed.

De stichting is actief in wijken met veel diversiteit en waar minderheden en gezinnen met minder draagkracht wonen. Jongeren uit de wijk worden betrokken bij de organisatie en opgeleid tot rolmodel. Zo kunnen zij in hun eigen omgeving verschil maken.

Máxima kreeg een rondleiding door het Lifestyle Centre van Triple ThreaT en sprak met jongeren over de activiteiten die ze ondernemen. Een paar van de jonge rolmodellen vertelden over hun eigen ervaringen met de stichting en hoe ze van deelnemer naar een soort mentorfunctie doorgroeiden.

Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds jaarlijks uitzonderlijke sociale initiatieven die ertoe doen voor mensen in de samenleving. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in