Máxima introduceert nieuwe manier van iets openen

Máxima Méér Muziek in de Klas
© Brunopress

Een lint doorknippen is zó 2022, men doet tegenwoordig zijn best om het wat origineler aan te pakken. Zo kon koningin Máxima vorige week al eens een enorme strik lostrekken die een sjaal bleek te zijn en stapte ze gisteren bij wijze van startschot over een bankje.

Máxima Méér Muziek in de Klas
© Brunopress

Ze was erop gekleed: verscheen ze in de ochtend nog in een jurk, 's middags had ze een leuk nieuw pak van Natan aan. Het blijft geestig / bizar hoe je van Austerlitz terug naar Den Haag kunt rijden voor een kledingwissel en dan verzuimt een kam door je haren te halen, maar goed: ze is wie ze is.  

Máxima Méér Muziek in de Klas
© Brunopress

Het werkbezoek stond in het teken van HM's rol als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas. Samen met minister Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs gaf ze het startschot voor het programma ‘Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving’. 

Máxima Méér Muziek in de Klas
© Brunopress

Máxima maakte een rondgang over het schoolplein waar leerlingen onder meer workshops toneel, mode maken, koken en dans volgden. Vervolgens gaven zij met leerlingen het startschot van het nieuwe programma ‘Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving’.

Máxima Méér Muziek in de Klas
© Brunopress

Tijdens de bijeenkomst vertelden leerlingen uit de provincies en het Caribisch deel van het Koninkrijk in videoreportages wat zij graag in school en na schooltijd doen. Zij vertegenwoordigen leerlingen uit het primair-, speciaal- en voortgezet onderwijs.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in