Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima in verrukkelijk fluweel voor Koningsdagconcert

Maastricht loopt zich warm voor de 27ste!  Het is een eind rijden vanuit Den Haag, maar dan heb je ook wat. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht het jaarlijkse Koningsdagconcert bijgewoond. Het concert wordt door hem aangeboden aan genodi...

Máxima in verrukkelijk fluweel voor Koningsdagconcert

Maastricht loopt zich warm voor de 27ste! 

Het is een eind rijden vanuit Den Haag, maar dan heb je ook wat. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht het jaarlijkse Koningsdagconcert bijgewoond.

Het concert wordt door hem aangeboden aan genodigd publiek dat betrokken is bij de organisatie van Koningsdag in Maastricht, op 27 april. HM pakte alvast feestelijk uit in de rood fluwelen Basilia van Zeus + Dione.

Ze droeg hem eerder bij een concert in 2018...

...en koos vandaag zo te zien dezelfde statementketting om erbij te dragen. 

De jurk heeft splitten in de mouwen...

...voor een lekker doorwaai-effect. Het Koningsdagconcert stond dit jaar in het teken van de klanken van de stad Maastricht en haar culturele omgeving.

In samenwerking met philharmonie zuidnederland en Opera Zuid was een programma samengesteld met bijdragen van onder meer celliste Eline Hensels, violiste Liza Ferschtman, beiaardier Frank Steijns en pianistenbroeders Lucas en Arthur Jussen.

Zij brachten werken van Beethoven, Mendelssohn, Ysaye, Saint-Saëns en Leo Smit ten gehore. Ook heeft componist en dirigent Leonard Evers voor het concert een liedcyclus gecomponeerd op teksten van Maastrichtse dichters.

Bij de aankomst van het Koninklijk Paar kreeg het een serenade van de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile uit Eijsden.

Het Koningsdagconcert vindt traditiegetrouw plaats in de maand voorafgaand aan Koningsdag. Het initiatief werd in 1985 genomen door Koningin Beatrix en Prins Claus.

Tot en met 2013 vond het concert plaats op Paleis Noordeinde. Sinds 2014 wordt het concert georganiseerd in de gemeente waar de Koninklijke Familie Koningsdag meeviert. Ieder jaar staat een andere combinatie van ensembles en artiesten centraal. 

Het Koningsdagconcert wordt uitgezonden op woensdag 27 april om 20.30 op NPO2.

Foto's (c) Getty Images, ANP, PPE Agency, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in