Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima in India: New Delhi-chic in Altuzarra

Majesteit weet VN en mode altijd zo fijn te combineren. Wat je aantrekt op zo'n VN-dag maakt in principe niet zoveel uit. Maar waar een koningin gaat, worden foto's gemaakt. En hoe leuker het plaatje, hoe groter de kans dat haar boodschap (iedereen aan de bankrekening!) de wereld over gaat. Dus p...

Máxima in India: New Delhi-chic in Altuzarra

Majesteit weet VN en mode altijd zo fijn te combineren.

Wat je aantrekt op zo'n VN-dag maakt in principe niet zoveel uit. Maar waar een koningin gaat, worden foto's gemaakt. En hoe leuker het plaatje, hoe groter de kans dat haar boodschap (iedereen aan de bankrekening!) de wereld over gaat. Dus pakte koningin Máxima lekker uit tijdens haar VN-reis naar India.

Majesteit is twee dagen in de Republiek India in haar functie als speciale pleitbezorger van de VN voor inclusieve financiering én als erevoorzitter van het Mondiale Samenwerkingsverband voor Inclusieve Financiering van de G20. India neemt in december het G20-voorzitterschap op zich.

Twee dijken van titels die misschien lang en onhandig lezen, maar betekenen dat HM in India een belangrijke gast was, in de voorbereidingen op de G20, als koningin, en als VN-grootheid. In 2014 en 2018 was ze ook al voor de VN in India.

Daar is het nooit een koninklijke modeparade, want die momenten bewaart Máxima echt voor als ze als koningin ergens is. Maar die opvallende jurk van Altuzarra, die ze in juni voor het eerst droeg bij de zomerfotosessie op Paleis Noordeinde, dat leek haar wel wat. Kleurrijk, opvallend, maar niet té koninklijk. Leuk om 'm relatief zo snel alweer voorbij te zien komen.

Deze reist spreekt ze onder andere de minister van Financiën, de gouverneur van een van de grootste banken van India en de G20-sherpa, Samen met Máxima geven zij de G20-agenda voor financiële inclusie vorm.

Waar HM op dit soort dagen precies over praat? Alles van digitaal betalen tot het belang van goede telecomverbindingen en biometrische identiteitsbewijzen. Voor Majesteit allemaal reuze opwindend, want haar hart gaat sneller kloppen van het idee zoveel mogelijk mensen wereldwijd aan goede financiële diensten te helpen.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in