Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima in India: haar beste veldwerk-looks

HM gaat weer op pad voor de VN. Koningin Máxima bezoekt maandag en dinsdag New Delhi in India in haar functie van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) en als erevoorzitter van het Mondiale Samenwerkingsverband voor Inclusieve...

Máxima in India: haar beste veldwerk-looks

HM gaat weer op pad voor de VN.

Koningin Máxima bezoekt maandag en dinsdag New Delhi in India in haar functie van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) en als erevoorzitter van het Mondiale Samenwerkingsverband voor Inclusieve Financiering (GPFI) van de G20.

Het is niet voor het eerst dat ze er als UNSGSA is, ze was er eerder in 2014 en 2018. Haar VN-rol is er eentje van praten, luisteren, overreden en een beetje tactisch duwen. Zoals hier, bij een meeting met Raghuram Rajan, de Gouverneur van de Reserve Bank of India (RBI) in Mumbai, in 2014. 

Daarnaast ziet ze altijd graag nog even met eigen ogen of de mensen ter plaatse daadwerkelijk iets op zijn geschoten met haar inzet voor financiële inclusie. Hier de lunchbox-koeriers van Mumbai, ook bekend als de dabbawallas.

Waarbij ze altijd hartelijk wordt ontvangen…

…en niet ontkomt aan plaatselijke gebruiken...

...zoals een bindi. 

Met vrouwen onder elkaar praat het altijd wat makkelijker.

Qua kleding houdt HM het op deze werkbezoeken altijd bewust bescheiden: gekker dan een paar kunsthars oorbellen van Miccy wordt het niet.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in