Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima: 'Ik heb veel dingen gekocht waarvan ik dacht: wat héb je daar aan?'

De koningin was heerlijk openhartig bij FunX! De Week van het Geld heeft niet te klagen over aandacht van de royal econome; koningin Máxima was echt all over the place, moneywise. Vanmorgen had ze – en ze is niet zo matineus qua werkbezoeken, wat wel iets zegt over haar betrokkenheid bij het onde...

Máxima: 'Ik heb veel dingen gekocht waarvan ik dacht: wat héb je daar aan?'

De koningin was heerlijk openhartig bij FunX!

De Week van het Geld heeft niet te klagen over aandacht van de royal econome; koningin Máxima was echt all over the place, moneywise.

Vanmorgen had ze – en ze is niet zo matineus qua werkbezoeken, wat wel iets zegt over haar betrokkenheid bij het onderwerp – de wekker gezet voor de ochtendshow van FunX-dj Fernando Halman.

In de uitzending ging ze met twee jongeren in gesprek over geldzaken, sprak ze over het belang van financiële gezondheid en behandelde zij vragen van luisteraars over financiën.

"Als je achttien wordt komen er zoveel verantwoordelijkheden op je af: een zorgverzekering, belasting betalen, je DigiD," zegt ze "Je moet weten hoe je daarmee om moet gaan. Daarom is deze week zo belangrijk, want we weten dat als kinderen van jongs af aan goed om leren gaan met geld, ze later minder problemen krijgen met financiële stress. Er moet geen schroom zijn om erover te praten, let’s talk about money!"

Ze sprak ook verrassend openhartig over haar eigen financiële missertjes toen ze jong was. "Ik heb veel dingen gekocht waarvan ik dacht: wat héb je daar aan", zei Máxima (hier in 1994). "Oorbellen, of een haarstukje. Dat werkte dan helemaal niet, mijn haar zag er niet uit. En dat terwijl het best duur was."

Dat geld kon zij niet meer sparen voor een grote reis die zij samen met haar vriendinnen wilde gaan maken. "Daarna moest ik nóg harder sparen om dat einddoel te halen. Dat is wel gelukt, maar ik moest wel nog meer knokken." De groene rok van cactusleer mocht weer eens aan, erop vrolijke blouse Narel, beide van Natan.

Máxima leerde van haar ouders dat zij zelf moest werken voor haar geld. "Mijn eerste bijbaantje was het geven van wiskundelessen aan jongere kinderen. Ik ben altijd goed met cijfers geweest, ik ben een rekenfreak. Dus daarmee heb ik mijn eerste centjes verdiend."

Foto's (c) Brunopress, RVD

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in