Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima: iedereen houdt van doekoe

Def Rhymz is er niets bij! Koningin Máxima is weer helemaal terug uit Washington en New York en had vandaag haar koninginnenpet (in dit geval: een chique updo) weer op. Ze opende in de Kunsthal in Rotterdam vanochtend de Week van het geld. Majesteit is erevoorzitter van het platform Wijzer in gel...

Máxima: iedereen houdt van doekoe

Def Rhymz is er niets bij!

Koningin Máxima is weer helemaal terug uit Washington en New York en had vandaag haar koninginnenpet (in dit geval: een chique updo) weer op. Ze opende in de Kunsthal in Rotterdam vanochtend de Week van het geld.

Majesteit is erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken en praat deze week op meerdere plekken in Nederland over geldzaken, iets waar ze als econoom natuurlijk sterk in is.

Van Doekoe tot Digi

Ze is niet alleen: tot en met vrijdag geven medewerkers uit de financiële sector samen duizenden gastlessen en workshops over geldzaken op basis- en mbo-scholen. Het thema dit jaar is, we horen het HM thuis al helemaal zeggen aan het avondeten ‘Van Doekoe tot Digi’. En ja: dan moeten wij toch steeds aan de hit van Def Rhymz denken (al zal de gemiddelde basisschoolleerling of mbo'er dat vermoedelijk precies niets meer zeggen).

Minister van financiën Sigrid Kaag was er vanochtend ook bij en sprak samen met de koningin met basisschoolleerlingen en mbo-studenten over verstandig omgaan met geld. ‘Van Doekoe tot Digi’ gaat over de toenemende digitalisering van geld, zoals contactloos betalen, internetbankieren en digitale betaalverzoeken.

Een goede basis, ook voor de prinsessen

Uit onderzoek blijkt, dat als je jong leert om verstandig om te gaan met geld, dit een goede de basis legt voor financiële zelfstandigheid bij volwassenheid. Ook als je een prinses bent, dat zegt Máxima al jaren. Amalia, Alexia en Ariane mogen dan met zéér veel privilege opgroeien, ze hebben altijd een bescheiden zakgeld gekregen en hebben ook zelf moeten sparen voor dingen die ze echt graag wilden hebben.

Al hopen we dat ze destijds niet met haar meiden over doekoe heeft gepraat, want dat zal zelfs op een paleis de nodige oogrollen uitlokken.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in