Máxima heeft een eigen (kerst)cocktail

Máxima heeft een eigen (kerst)cocktail

Onder de boom met de Máxima Mojito!

Oké, eigenlijk is de Máxima Mojito aan het leven begonnen als een Koningsdag-cocktail. Maar nu we weten dat er in Huis ten Bosch gretig op los wordt geshaket (dankzij prinses Amalia die in de strandtent waar ze bijklust de 'Cocktail Queen' wordt genoemd), zien wij kans om deze oranje topper om te toveren tot een kerstig drankje. Perfect om mee te proosten in de komende dagen.

Máxima heeft een eigen (kerst)cocktail

De Máxima Mojito werd in 2017 in het leven geroepen door Cocktailicious, en de ingrediënten zijn bij elke slijter prima te shoppen. Wat je nodig hebt voor twee cocktails:

- Rum (30 ml)- Oranjebitter (30 ml)- Sinaasappelsap (60 ml)- Bruiswater- Limoenen- Rietsuiker- IJs- Rozemarijn- Cranberry's

Zo maak je 'm:

Leg 4-6 limoenpartjes met een theelepel rietsuiker in je glas, stamp deze flink aan. Voeg de rum en de oranje bitter toe, en versgeperst sinaasappelsap.. Vul het glas daarna met crushed ice. Even goed roeren met een barlepel en aftoppen met bruiswater.

Normaal zou je dit garneren met sinaasappelschijfjes en kroontje munt, maar voor de feestdagen maak je net zo makkelijk een kerstboompje. Schuif een cranberry om een takje rozemarijn en leg deze bovenop het glas.

Máxima heeft een eigen (kerst)cocktail

Proost!

Beeld: Getty Images/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in