Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima fonkelt bij de Treasury in Washington

Een regelrecht powervrouwenduo, daar in DC! Yes, eindelijk beelden van koningin Máxima in actie in Washington D.C. Majesteit is vandaag en morgen in de VS voor haar VN-werkzaamheden. En sprak vandaag in de hoofdstad met Janet Yellen (75), de baanbrekende Minister van Financiën van de Verenigde St...

Máxima fonkelt bij de Treasury in Washington

Een regelrecht powervrouwenduo, daar in DC!

Yes, eindelijk beelden van koningin Máxima in actie in Washington D.C. Majesteit is vandaag en morgen in de VS voor haar VN-werkzaamheden. En sprak vandaag in de hoofdstad met Janet Yellen (75), de baanbrekende Minister van Financiën van de Verenigde Staten in het kabinet Biden. De twee spraken elkaar eerder op de G20-top in Rome, vorig jaar.

De koningin en de minister spraken over het belang van de meetbaarheid van financiële gezondheid in het beleid van overheden en toezichthouders. Precies zo'n onderwerp waar wij een beetje scheel van gaan kijken, maar waarmee HM uitstekend uit de voeten kan. 

Expert

Ze vloog gisteren naar D.C. (en morgen New York) om te praten over het economisch herstel na de pandemie, en hoe (digitale) financiële inclusie daar aan bij kan dragen. Onze koningin is een expert op dat gebied en een graag geziene en gehoorde gast over de hele wereld.

In 2020 werd op initiatief van Máxima de Financial Health Working Group in het leven geroepen, en die groep geeft alvast een klein beetje uitleg over wat 'financiële gezondheid' nou precies inhoudt: "Financiële gezondheid verwijst naar de mate waarin een huishouden controle heeft over de dagelijkse inkomsten en uitgaven, veerkracht heeft om financiële tegenslagen op te kunnen vangen, in staat is om financiële doelen te bereiken en vertrouwen heeft in de financiële toekomst."

Hele dag gesprekken

De rest van haar dag vulde Majesteit met gesprekken met vertegenwoordigers van internationale ontwikkelingsorganisaties met wie ze samenwerkt, waaronder de hoofden van het Internationaal Monetair Fonds, de Consultative Group to Assist the Poor en de algemeen directeur Ontwikkelingsbeleid van de Wereld Bank Groep.

Morgen in New York staat onder andere een ontmoeting met de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres, op de rol.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in