Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima fladdert door Berlijn

Een zware dag, maar een vederlichte look. Op de valreep nog wat meer Berlijnse pracht: de Oranjes zijn aangekomen bij het Humboldt Forum voor een tentoonstelling. Een locatie met een royal randje. Het Forum is zeker een bijzonder pand zoals ze die in Berlijn kunnen hebben: met een oude én een mod...

Máxima fladdert door Berlijn

Een zware dag, maar een vederlichte look.

Op de valreep nog wat meer Berlijnse pracht: de Oranjes zijn aangekomen bij het Humboldt Forum voor een tentoonstelling. Een locatie met een royal randje.

Het Forum is zeker een bijzonder pand zoals ze die in Berlijn kunnen hebben: met een oude én een moderne look. Heel moedwillig ook, want het forum staat op de locatie van het oude Berliner Stadtschloss, de voormalige winterresidentie van de koningen van Pruisen en de Duitse keizers.

Tijdens het ochtendprogramma was het wat regenachtig, maar daar laat HM zich niet door weerhouden

Een locatie fit for a queen, kortom, en laat die van ons nou net prachtig ten tonele verschijnen. Majesteit koos vandaag voor haar derde dagprogramma ook een derde Natan uit: deze fijne fladderaar die we voor het laatst zagen tijdens het staatsbezoek in zwoel Jakarta, maart 2020.

Al is de look natuurlijk wel heel anders met een andere hoed erboven. (Swipe voor 2020 versus 2021).

Het oude Schloss liep ernstige schade op in WOII en werd in 1950 opgeblazen om plaats te maken voor het Palast der Republik, dat inmiddels óók gesloopt is. Een plek van bouw en wederopbouw, kunnen we dus wel stellen.

Het ochtendprogramma was groener dan groen, inclusief ongenode gast

De Oranjes zijn er voor de tentoonstelling Berlin Global en een lunch met de burgemeester van Berlijn. Daarna is het terug naar het hotel en na een korte meeting met de meegevlogen pers op naar de luchthaven voor een mini-vluchtje naar huis.

Wij hebben genoten van drie Oranje dagen in Berlijn, en de Duitsers ook. In de pers werd koningin Máxima onder andere geroemd om 'haar zonnige karakter' ondanks het slechte weer op dag één (ingeburgerd wel, die Majesteit van ons). Dit filmpje deed in Duitsland ook volop de ronde, want wat een fijne, spontane koningin hebben die Nederlanders toch.

En dan was er nog Bild, die één blik wierp op Máxima in haar Berry Rutjes op dinsdag en kopte: 'Hut ab für dieses Outfit!'. Een charme-offensief in Berlijn? Missie geslaagd, zouden wij zo zeggen.

Beeld: ANP/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in