Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima en WA op de Dam voor de Nationale Herdenking

Een historische Nationale Herdenking op een lege Dam in Amsterdam, mét ons schitterende koningspaar. Een herdenking voor in de geschiedenisboeken zou het sowieso worden, in deze gekke tijden. En daarvan leken ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima doordrongen deze maandagavond. Majesteit ...

Máxima en WA op de Dam voor de Nationale Herdenking

Een historische Nationale Herdenking op een lege Dam in Amsterdam, mét ons schitterende koningspaar.

Een herdenking voor in de geschiedenisboeken zou het sowieso worden, in deze gekke tijden. En daarvan leken ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima doordrongen deze maandagavond.

Majesteit bracht volop drama met een gitzwarte look compleet met Valentino-rok, hoed én heftige knot. Gepast ingetogen natuurlijk, maar ook een koningin waardig. Een knappe balans, als je het ons vraagt. Hoezeer wat Máxima draagt er dan ook niet toedoet op dit moment, ze weet wél dat alle ogen op haar gericht zijn.

Zeker deze 4 mei. Want geen drommen mensen in de hoofdstad die de aandacht kunnen afleiden. Dit jaar moest de Dam het doen met Willem-Alexander, Máxima, minister-president Rutte, burgemeester Halsema (ook al een fijn hoedje!) en Gerdi Verbeet, de voorzitter van het Nationaal Comité.

De koning en legde samen met Máxima een krans bij het Nationaal Monument. Nederland bleef thuis, van waaruit ook veel blazers meededen aan de Taptoe en het Wilhelmus werd meegezongen. Op de Dam bleef het, op de stevig meezingende koning na, stil.

Na de stilte droeg Eva Pronk (16) uit Den Haag haar gedicht Vrijheid voor en werden er kransen gelegd.

Ook sprak de koning nog, op de Dam. Een historische gebeurtenis op zich, want het was voor het eerst dat een staatshoofd sprak bij de Nationale Herdenking. "Het voelt vreemd", begon hij terecht. "Maar ik weet dat u deze Nationale Herdenking meebeleeft, en dat we hier samen staan." Een indrukwekkende toespraak van onze koning die je hier op je gemak nog eens terug kunt lezen.

Voor heel veel mensen was deze 4 mei tegelijkertijd niet anders dan normaal, en toch ook héél anders. Geschiedenis, dat is het zeker.

Beeld: Hollandse Hoogte/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in