Máxima en WA: India-date

Máxima en WA: India-date

Het staatsbezoek aan India nadert met rasse schreden. Ter voorbereiding gingen koning Willem-Alexander en koningin Máxima vanmiddag (maandag) samen naar het Rijksmuseum voor een lesje Indiase banden.

Het koningspaar woonde in de hoofdstad een deel bij van het seminar 'India and The Netherlands', over de relatie tussen de twee landen. De ultieme voorbereiding op hun vijfdaagse staatsbezoek aan de republiek, van 14 tot en met 18 oktober. Waar we natuurlijk érg naar uitkijken op de Nouveau-burelen, want dat belooft pracht en praal van ons koningspaar.

Máxima en WA: India-date
Máxima en WA: India-date

In het Rijksmuseum spraken Willem-Alexander en Máxima (op lovely gouden hakken van Ferragamo!) met mensen die een nauwe relatie hebben met India en Nederland. De koning nam ook direct het eerste exemplaar van een boek over de relatie tussen de landen in ontvangst.

Zo vaak zien we ons koningspaar niet op 'date' op eigen bodem. Het komt maar weinig voor dat ze samen naar dergelijke gelegenheden gaan. Het laat maar zien hoeveel zin ze hebben in hun India-trip. De vorige keer dat Máxima ging, in 2018, was voor de VN. Toen was de koning er niet bij. Nu mogen de 'maatjes' wél samen op stap.

Máxima en WA: India-date
Máxima en WA: India-date

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in