Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima en WA: eindelijk bij de Akropolis

Iconisch plaatje hoor. Het zijn de foto's waar wij op de redactie van Nouveau al bijna een jaar op wachten, want toen zouden de Oranjes eigenlijk naar Griekenland gaan voor een staatsbezoek. Willem-Alexander en Máxima bij de Akropolis. Heerlijk om te zien. Majesteit had voor de gelegenheid even p...

Máxima en WA: eindelijk bij de Akropolis

Iconisch plaatje hoor.

Het zijn de foto's waar wij op de redactie van Nouveau al bijna een jaar op wachten, want toen zouden de Oranjes eigenlijk naar Griekenland gaan voor een staatsbezoek. Willem-Alexander en Máxima bij de Akropolis. Heerlijk om te zien.

Majesteit had voor de gelegenheid even platte schoenen aangetrokken. Heel verstandig, want het is best wel een klim daar in de citadel, en oneffen ook nog.

Ons koningspaar arriveerde vanmiddag na een drukbezet ochtendprogramma in Athene bij de citadel voor een uitgebreide rondleiding met uitleg van een archeoloog. Onderweg naar de top van de Akropolis stopten ze onder andere bij het uitzicht op het theatergebouw, de Tempel van Nikè en het Parthenon.

Na de Akropolis is de Technopolis aan de beurt, waar ZM en HM in gesprek gaan met de burgemeester van Athene, de Nederlandse gemeenschap in de stad en medewerkers van de ambassade.

Dat is wel even iets anders dan het Akropolis, maar niet zo modern als het misschien klinkt. Technopolis is een museum in een oude gasgabriek, gebouwd in 1857.

Vanavond treffen de Oranjes de Griekse president en haar man voor een staatsbanket in het Presidentieel Paleis. Daar lees je in de loop van de avond natuurlijk ook alles over, hier op Nouveau.nl.

Beeld: ANP/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in