Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima: en nu op naar New York!

Onze koningin hopt na het Eresaluut snel de auto in, op naar Schiphol. Er waren tijden dat het bijna gewoonte was, maar door de pandemie is dat al een paar jaar anders. Koningin Máxima reist direct na de plechtigheden van Prinsjesdag af naar New York voor haar tweede baan. Tijdens de Algemene Ver...

Máxima: en nu op naar New York!

Onze koningin hopt na het Eresaluut snel de auto in, op naar Schiphol.

Er waren tijden dat het bijna gewoonte was, maar door de pandemie is dat al een paar jaar anders. Koningin Máxima reist direct na de plechtigheden van Prinsjesdag af naar New York voor haar tweede baan. Tijdens de Algemene Vergadering van de VN biedt ze haar baas, secretaris-generaal António Guterres haar jaarverslag aan.

Ze landt vanavond in New York (waar het zes uur vroeger is) en heeft morgen (woensdag) meetings gepland staan met regeringsvertegenwoordigers van landen de actief zijn met haar eigen stokpaardje financiële inclusie.

Niet achteraan de rij op Schiphol

Majesteit spreekt op een evenement van de VN en gaat in gesprek met de CEO van PayPal om te kijken wat hij kan betekenen voor haar missie.

Vorig jaar vertrok Máxima ook direct na de Balkonscène met piepende bandjes naar Schiphol, waar ze natuurlijk maar geluk heeft dat ze niet achteraan de rij hoeft aan te sluiten met haar koffertje (anders kon ze Prinsjesdag beter laten schieten).

'Ik reisde een beetje te veel'

In 2020 zat zo'n reis er natuurlijk niet in en gebeurde een en ander digitaal. Vorig jaar, in haar televisie-interview met Matthijs van Nieuwkerk, sprak de koningin openhartig over die periode van minder reizen, meer thuis.

“Ik moet zeggen: ik reisde een beetje te veel voor corona. Ik ben ook ergens stiekem een beetje blij dat ik minder moet reizen. Zeker nu er ook twee kinderen uit huis gaan. Dat ik die tijd heb gehad met ze, daarvoor ben ik echt zo dankbaar.”

De jurk de kast in

Aan de andere kant: op Koningsdag gaf HM aan dat ze omging met haar lege nest (alleen prinses Ariane woont nog thuis) door zich extra op haar werk te richten.

Dus gaf ze na de Balkonscène en het Eresaluut man en dochter een knuffel en een kus, hing ze haar jurk in Noordeinde in de kast om iets comfortabelers voor de reis aan te trekken en zoefde ze weg, voor deel twee van deze grote dag.

Beeld: Brunopress/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in