Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima en andere royal brekebenen

Met name paardrijden levert nogal eens een breuk op.  Koningin Máxima heeft zoals bekend afgelopen zomer een ongelukje gehad en ze heeft daarbij een kleine breuk in haar rechterhand opgelopen, bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst. Vandaar dat ze tijdelijk een spalk draagt. De RVD zegt dat het "o...

Máxima en andere royal brekebenen

Met name paardrijden levert nogal eens een breuk op. 

Koningin Máxima heeft zoals bekend afgelopen zomer een ongelukje gehad en ze heeft daarbij een kleine breuk in haar rechterhand opgelopen, bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Vandaar dat ze tijdelijk een spalk draagt. De RVD zegt dat het "om een ongelukje ging".

De koningin had aanhoudende klachten, de breuk is pas later geconstateerd.

Vervelend voor HM, maar het klinkt gelukkig niet al te ernstig. En ze weet wat het is, want het is niet Máxima's eerste breuk. In 2001 brak ze als royal verloofde in Zweden haar enkel toen ze uitgleed tijdens een wandeling op het eilandje Askö, 80 kilometer ten zuiden van kust van Stockholm, uitgleed op een natte rots. Deze foto is van net daarvoor, toen ze tussen Felipe van Spanje en haar verloofde naar de boot liep die hen naar het eilandje zou brengen. 

Ze was in Zweden om de zilveren bruiloft van koning Gustaf en koningin Silvia bij te wonen en meteen kennis te maken met de Euroyals die voor het feest waren uitgenodigd. Terug in Nederland liep ze met haar gips op krukken de Ridderzaal in om kennis te maken met de Eerste en Tweede Kamer en mocht daar lekker bij zitten. Pas een jaar later, op 12 maart 2002, werden het metalen plaatje en enkele schroeven verwijderd, waarmee in juni 2001 haar rechterenkelgewricht anatomisch was vastgezet.

Alexia

Máxima is zeker niet de enige royal die de gipskamer van binnen heeft gezien. Haar dochter prinses Alexia, destijds tien, brak in 2016 haar rechterbovenbeen bij het skiën in Lech.

Alexia (op de foto nog 'ongebroken'), hompelde een aantal weken met gips rond en Hare Majesteit duwde haar met rolstoel en al over het Binnenhof tijdens een schoolexcursie. Op Koningsdag was Alexia weer van de partij, zonder gips.

Gabriella

Prinses Gabriella van Monaco zit even as we speak nog in het gips na een ongelukje.

Camilla

Gewandel is niet zonder gevaar: Camilla, de hertogin van Cornwall, gleed uit in Schotland en brak haar onderbeen. 

William

Prins William hield in 1999 een gebroken vinger over aan een rugbywedstrijd. Hij werd eraan geopereerd en moest een tijdje met een mitella lopen.

Elizabeth 

De Queen loste in 1994 haar gebroken pols fashionable op door een zijden sjaal tot mitella te promoveren. Ze hield haar blessure over aan een val van haar paard. 

Charles 

Ook Charles werd ingepakt, toen hij in 1990 zijn arm brak tijdens het polo'en. 

Sofia 

Prinses Sofia hompelde zich door een vakantie op Mallorca na een val in de zomerresidentie. Haar knie was overigens niet gebroken, een paar weken later liep ze alweer zonder krukken. 

Märtha Louise

Prinses Märtha Louise van Noorwegen deed voor het eerst in zeventien jaar mee aan een internationale springwedstrijd toen het mis ging. 

"Carsell sprong heel fijn vandaag, maar draaide heel abrupt," schreef ze bij een kiekje van haar gips. "Dus ik viel in de bocht en heb nu mijn been gebroken. Ja ja. Erg jammer want ik was net zo blij om dit weekend weer te rijden."

Josephine

Prinses Josephine van Denemarken brak eveneens haar arm door een val van haar paard tijdens een rijles.

Victoria

Kroonprinses Victoria van Zweden ging in 2014 met loopgips en al op werkbezoek in Duitsland. Ze hield een gebroken enkel over aan een skivakantie in Italië. Ook dochter Estelle brak haar been, tijdens een skivakantie, in 2020. 

Mathilde 

Koningin Mathilde viel toen ze in 2015 haar kinderen van de skischool ging halen tijdens de wintersport. De knie was niet gebroken, maar ze droeg wel wekenlang indrukwekkende ondersteuning...

...en werd bij een bezoek aan de paus door het Vaticaan gereden: die brace was niet geschikt om ver mee te lopen. 

Foto's (c) ANP, Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in