Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima en Amalia in de Glazen Koets: zó zit je op Prinsjesdag frontrow

Wist je dat je gewoon tribunekaarten kunt kopen voor de rijtoer? Je kúnt natuurlijk in alle vroegte een plekje langs de route proberen te bemachtigen. Maar luxepaardjes slash slimme Prinsjesdagfans scoren gewoon een kaartje voor een van de mooie tribunes langs de rijtoer-route van Prinsjesdag. Di...

Máxima en Amalia in de Glazen Koets: zó zit je op Prinsjesdag frontrow

Wist je dat je gewoon tribunekaarten kunt kopen voor de rijtoer?

Je kúnt natuurlijk in alle vroegte een plekje langs de route proberen te bemachtigen. Maar luxepaardjes slash slimme Prinsjesdagfans scoren gewoon een kaartje voor een van de mooie tribunes langs de rijtoer-route van Prinsjesdag.

Die zijn nu namelijk nog volop te krijgen. Voor 18,75 euro zit je prachtig én verhoogd aan het Lange Voorhout en zie je de Glazen Koets met Willem-Alexander, Máxima en Amalia aan je voorbij trekken.

Het wordt deze 20e september Amalia's allereerste Prinsjesdag, en hoewel het óók rondzoemt dat ze te paard deelneemt, hebben wij uit betrouwbare bron gehoord dat ze gewoon met haar ouders in de Glazen Koets stapt richting de Koninklijke Schouwburg.

Hoe het ook zij: het is een historisch moment, Amalia's eerste Prinsjesdag. En je kunt het op zo'n tribune, gewapend met een drankje en wel, natuurlijk op je gemak bekijken. Of nou ja, op je gemak... de rijtoer snelt natuurlijk wel voorbij. Maar dat is ook het geval als je wel al sinds het nog donker was aan een dranghek staat.

De rijtoer loopt van Paleis Noordeinde via het Lange Voorhout naar de Koninklijke Schouwburg, dit jaar plaats van handeling. De Glazen Koets met Willem-Alexander, Máxima en Amalia gaat voorop. Daarna volgen traditiegetrouw ook prins Constantijn en prinses Laurentien.

De twee tribunes staan allebei op het Lange Voorhout. Een 'oranje tribune' aan de kant van Bodega de Posthoorn, een 'blauwe tribune' aan de kant van Hotel Des Indes. 

Wil je rond 14.00 uur die dag óók de Balkonscène bij Noordeinde nog aanschouwen, dan zul je wél de mensenmassa in moeten. Maar dan heb je in elk geval nog frisse benen en wie weet zelfs a spot of lunch achter de kiezen. Wij wisten het wel.

Beeld: Ministerie van Financiën, Ministerie van Defensie, RVD

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in