Máxima en Amalia delen een schoenmaat

Zo moeder zo dochter.

Máxima en Amalia delen een schoenmaat

De schoenmaat van koningin Máxima is al jarenlang bekend bij het Nederlandse volk. Een oplettende royal reporter zag die ooit staan in een afdruk van HM's zool in het zand ergens. Maat 42, flink maar ook passend bij haar lengte van 1,78 meter.

Gelukkig hebben de tijden haar maat bijgehaald, want waar het vroeger nog best lastig was om een designerschoen in maat 42 te scoren, hebben de grote labels inmiddels allemaal wel zo'n vrouwelijke plusmaat in de collectie.

Máxima en Amalia delen een schoenmaat

Máxima heeft dan ook niets te klagen over haar schoenenkast. Noch Amalia, die kennelijk exact dezelfde maat heeft als haar moeder.

Dat bleek al meerdere keren. Bijvoorbeeld toen Amalia bij het verjaardagsconcert van Máxima in Carré verscheen op een paar Louboutins waar Máxima in de loop der jaren ook op gespot is...

Máxima en Amalia delen een schoenmaat

...en toen Máxima begin 2022 op deze blauwe hakken verscheen, een paar dat Amalia in december droeg voor haar grote dag bij de Raad van State. Ook de jas die de prinses toen droeg, nam Máxima mee in roulatie.

 

Nou kun je je afvragen of Máxima hier de schoenen van Amalia leent of andersom, maar leuk blijft het, zo'n moeder-dochterduo dat een stijlgevoel deelt.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in