Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima: een (door)luchtige Hoogheid

De India-look voldoet prima met dit weer. Koningin Máxima was op deze stralende middag in Maarssen voor een werkbezoek aan Villa Pinedo. Daar hebben ze een buddyprogramma voor kinderen en jongeren met gescheiden ouders. De stichting won in 2020 een Appeltje van Oranje en helpt kinderen met online...

Máxima: een (door)luchtige Hoogheid

De India-look voldoet prima met dit weer.

Koningin Máxima was op deze stralende middag in Maarssen voor een werkbezoek aan Villa Pinedo. Daar hebben ze een buddyprogramma voor kinderen en jongeren met gescheiden ouders.

De stichting won in 2020 een Appeltje van Oranje en helpt kinderen met online ondersteuning en advies. Zo is er een forum waar ze terecht kunnen, en is het dus ook mogelijk om meer begeleiding te krijgen voor kinderen die het moeilijk hebben met de scheiding van hun ouders.

Majesteit koos voor een bekende jurk van het Australische Zimmermann, een merk dat het goed doet als het warm is en je luchtig maar toch ook een beetje bedekt wilt blijven. Ze droeg deze jurk eerder tijdens een bezoek aan India, en liet zich Zimmermann ook goed smaken in Indonesië vorig jaar.

Máxima sprak met de oprichter en medewerkers van Villa Pinedo over hun buddyprogramma en hoe alle Nederlandse gemeenten daar baat bij kunnen hebben.

Ook ging ze zitten met een paar buddykoppels om naar hun ervaringen te vragen. En met een groepje jongeren die nu zelf buddy zijn om anderen te begeleiden. Pittige materie, maar een prachtig initiatief.

Het was de derde keer deze week dat we Majesteit in het land zagen, want de werkagenda is duidelijk lekker vol. Maandag meldde ze zich bij het platform Wijzer in Geldzaken, gisteren toog ze naar Noord-Brabant voor een bezoek aan de metaalindustrie. Een veelzijdige baan als we er ooit een zagen.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in