Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima dol op ontwerpen uit eigen land: 5 x Jan Taminiau

Máxima is vaak bij onze buren te vinden voor een prachtige japon, maar ze wisselt vaak genoeg af. Niet alleen Claes Iversen ontwerpt voor onze koningin, ook Jan Taminiau is een grote favoriet. Het is voor hem een jongensdroom die uit is gekomen. Een aantal beroemde jurken van koningin Máxima was ...

Máxima dol op ontwerpen uit eigen land: 5 x Jan Taminiau

Máxima is vaak bij onze buren te vinden voor een prachtige japon, maar ze wisselt vaak genoeg af. Niet alleen Claes Iversen ontwerpt voor onze koningin, ook Jan Taminiau is een grote favoriet. Het is voor hem een jongensdroom die uit is gekomen.

Een aantal beroemde jurken van koningin Máxima was zelfs te bewonderen in het Centraal Museum in Utrecht tot 26 augustus.

1. De postzakken jas

Wat dacht je bijvoorbeeld van de inmiddels beroemde jas die Taminiau van postzakken maakte in 2009. De koningin droeg het populaire exemplaar tijdens een bezoek aan de Mode Biënale in Arnhem.

Het was de eerste keer dat ze een ontwerp van hem droeg. De jas bleek een ware hit. Drie maanden later droeg Máxima het kledingstuk opnieuw in New York. Het jasje is gemaakt van gerecyclede postzakken. 

2. Luxe in Luxemburg

Koningin Máxima is ambassadrice van de Nederlandse mode en probeert daarom vaak creaties van Hollandse bodem te dragen. Daarom koos ze bijvoorbeeld op de vooravond van het huwelijk van de Luxemburgse erfgroothertog Guillaume in 2012 voor een prachtige rode japon met zilveren accenten. Wow!

3. 2 x Prinsjesdag

In 2013 schitterde Máxima letterlijk in een gouden va va voom japon. Ze droeg een goudkleurige jurk die is geborduurd in degradé wyber-patroon met transparante mouw en riempje in de taille. 

4. Prinsjesdag 2.0

Ook in 2015 stapte de koningin de koets uit tijdens Prinsjesdag in een Taminiau. De designer heeft zich voor dit ontwerp laten inspireren door de Japanse kamer in Huis ten Bosch. 

De jurk is een handbeschilderde zijden organza japon, gedecoreerd met verschillende kraalsoorten en borduurtechnieken.

5. Portugal

Ook de jurk die onze koningin droeg tijdens een staatsbezoek aan Portugal mag absoluut niet ontbreken in dit rijtje. De moderne jurk (een kaftan met digitale lijnen) komt uit zijn Modern Camouflage-collectie. De jurk is een knipoog naar de Nederlandse vlag.

Bron: Blauw Bloed/Modekoninginmaxima Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in