Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima doet een kleurrijk Claesje

Een kleurrijke roze loper vraagt om een kleurrijke look. Dus trok Máxima misschien wel haar meest kleurrijke look ever uit de kast.

ROTTERDAM, Máxima

Een middagje Rotterdam voor HM. In Theater Zuidplein mocht zij vanmiddag de Cultuurfonds Prijs 2023 uitreiken.

Dat vraagt natuurlijk om een feestelijke look. Wat dat betreft bekende de koningin kleur(en). Haar lievelingscombinatie rood en paars, hier in Claes Iversen-vorm, mocht weer eens uit de kast. De roze loper hielp ook lekker mee.

Brunopress/Patrick van Emst

Het leuke aan de Cultuurfonds Prijs is voor Máxima natuurlijk dat cultuur haar hart sneller doet kloppen. Bijna zonder uitzondering is er tijdens zo’n uitreiking een voorstelling. Toch leuker dan stijfjes bij een lezing zitten, zou je zeggen.

Dit jaar gaat de prijs (van 100.000 euro) naar theatercollectief Female Economy. Zij brengen mensen samen door deel te nemen of het publiek te vormen van voorstellingen. Het collectief werd 25 jaar geleden opgericht door Adelheid Roosen en is een waar ‘theaterroedel’ geworden.

Brunopress/Patrick van Emst

Máxima reikte de prijs uit aan de vrouwen van Female Economy en ging in gesprek met betrokkenen van het Cultuurfonds, die elk jaar meer dan veertig miljoen euro investeren in de toekomst van cultuur en natuur.

Nieuw dit jaar is dat het Cultuurfonds voor het eerst niet meer het Prins Bernhard Cultuurfonds heet. Die naam werd aangepast ‘met respect en waardering voor het verleden’, nadat prins Bernhards lidmaatschap van de NSDAP in het nieuws kwam.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Brunopress/Patrick van Emst