Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima doet een dagje Brussel

Een VN-dagje met de auto, dat gebeurt niet elke week. De stad moet nog altijd een bijzonder plekje in haar hart hebben. Brussel, Máxima woonde er toen ze nog maar net verkering had met prins Willem-Alexander. Om dichtbij haar prins te zijn, om Nederlands te leren, om zich voor te bereiden op een ...

Máxima doet een dagje Brussel

Een VN-dagje met de auto, dat gebeurt niet elke week.

De stad moet nog altijd een bijzonder plekje in haar hart hebben. Brussel, Máxima woonde er toen ze nog maar net verkering had met prins Willem-Alexander. Om dichtbij haar prins te zijn, om Nederlands te leren, om zich voor te bereiden op een royal verloving.

Tegenwoordig komt ze er vooral nog regelmatig om te shoppen bij Edouard Vermeulen (NATAN) en Fabienne Delvigne. Maar vandaag is Máxima met een heel andere reden in de Belgische hoofdstad: ze gaat op bezoek bij Eurocommissaris Margrethe Vestager.

VN-dagje met de auto

De twee powervrouwen gingen zitten voor een head to head over het belang van digitale publieke goederen voor het verbeteren van toegang tot en veilig gebruik van digitale financiële diensten. Máxima vanuit haar taken voor de VN, de Deense Vestager omdat zij digitalisering in haar portefeuille heeft.

We vonden Majesteits Nederlandse balboekje deze week al vrij leeg, maar nu weten we dus waarom. Als speciaal pleitbezorger van de VN zet ze zich naast haar koninginnetaken in om mensen een betere toekomst te geven door hen te laten aansluiten bij veilige en betaalbare digitale financiële diensten.

Vandaag werd afgetast welke rol de Europese Commissie kan spelen in het ontwikkelen van regelgeving voor digitale publieke goederen die toegang tot en het gebruik van financiële diensten voor iedereen optimaliseren. 

En als je dan tóch in Brussel bent...

Lees: veel economische praat die ons ver boven de pet gaat, maar onze Royal Econoom gelukkig niet. En ook wel eens fijn voor HM: ze kon gewoon met de auto afreizen naar Brussel, terwijl de meeste van haar VN-taken een vliegreis vereisen. Vorige week nog vertrok ze direct na Prinsjesdag naar New York voor een bliksembezoek.

En ach, als je dan tóch in Brussel bent, plak je er toch net zo makkelijk een nachtje aan vast om morgen nog éven in de rekken bij NATAN te neuzen? 

Beeld: European Union, 2022/EC - Audiovisual Service/Christophe Licoppe

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in