Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima: de weer-aan-het-werk editie

What to wear na weken slippers? Officieel staat er nog niets in de agenda, maar daar zal volgende week vast wel verandering in komen. Op 31 augustus begint het nieuwe schooljaar voor de A'tjes en begint ook koningin Máxima – we missen haar! – weer met werkbezoeken. Die eerste afspraken werden toc...

Máxima: de weer-aan-het-werk editie

What to wear na weken slippers?

Officieel staat er nog niets in de agenda, maar daar zal volgende week vast wel verandering in komen. Op 31 augustus begint het nieuwe schooljaar voor de A'tjes en begint ook koningin Máxima – we missen haar! – weer met werkbezoeken.

Die eerste afspraken werden toch al nooit aangekondigd – HM maakt graag een soft landing na de vakantie – en er zal nu al helemaal geen kond van worden gedaan, omdat de Oranjes willen voorkomen dat er door hem drommen mensen samenkomen die zomaar een coronabrandhaard kunnen worden.

Dus, wat doe je eens aan na weken zwemmen, dobberen in de nieuwe boot en luieren in het Griekse? Nouveau zocht wat royal back-to-work outfits voor je bij elkaar, ter inspiratie.

Augustus 2019: het haar was nog op vakantie, de look alweer aardig business as usual.

Augustus 2018: een van HM's betere I'm BACK Looks, voor de uitreiking van de Militaire Willems-Orde aan majoor-vlieger Roy de Ruiter op het Binnenhof in Den Haag. Afgezien van de zonnebril was er niets vakantie-achtigs aan deze outfit.

Augustus 2017: prinses Alexia ging voor het eerst naar de middelbare school en Máxima ging weer aan het werk na een heel verdrietige zomer, waarin ze haar zusje Ines verloor. Ze startte heel rustig op, met een kopje koffie in inloophuis de Jessehof. Met haar vrolijke jurk seinde HM uit dat ze graag de draad weer wilde oppakken en dat men niet op zijn tenen om haar heen hoefde te lopen.

Augustus 2016, huldiging Olympische sporters Rio – Máxima in toepasselijk oranje.

Augustus 2015, bij de Ambassadeursdagen van Stichting Opkikker die destijds het 20-jarig jubileum vierde. Hoed en make-up waren nog heerlijk zomers, de rest alweer een vertrouwd royal Natan-uniform.

Augustus 2014: 200 jaar koninkrijk der Nederlanden, met de (Benelux) buren over de vloer – er was echt niets casuals aan.

September 2013: Máxima was op 16 augustus al even te zien geweest tijdens de begrafenis van prins Friso. Dit was haar doorstart van het werkjaar: korte mouwen, minihoedje, nog niet helemaal op stoom, maar wel weer in de werkmode. En voor dit jaar? We gokken op een van haar wijde hoogwaterbroeken!  

Foto's (c) ANP, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in