Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima borduurt mee aan de nieuwe gordijnen voor de Chinese Zaal

Vandaag kreeg ze instructies, het moet natuurlijk wél bij elkaar passen.  Eerder las je al op Nouveau over het leuke handwerkproject waar ook koningin Máxima aan meedoet. Handwerkgroepen uit het hele land borduren mee aan de nieuwe gordijnen voor de Chinese Zaal van Paleis Huis ten Bosch. Máxima ...

Máxima borduurt mee aan de nieuwe gordijnen voor de Chinese Zaal

Vandaag kreeg ze instructies, het moet natuurlijk wél bij elkaar passen. 

Eerder las je al op Nouveau over het leuke handwerkproject waar ook koningin Máxima aan meedoet. Handwerkgroepen uit het hele land borduren mee aan de nieuwe gordijnen voor de Chinese Zaal van Paleis Huis ten Bosch.

Máxima was vandaag bij de instructie van een handwerkgroep, omdat zij zelf zoals gezegd meeborduurt aan het project.

HM droeg een mouwloze Massimo Dutti jas over een witte outfit en was gewapend met haar leesbril van Tom Ford.

Begin dit jaar is het TextielMuseum in Tilburg gestart met het maken van nieuwe gordijnen voor de Chinese Zaal, één van de ontvangstruimtes van het Paleis. Het ontwerp is een moderne remake van de 18e-eeuwse zijden gordijnen. De historische gordijnen bleken te kwetsbaar voor dagelijks gebruik.

Het ontwerp is uitgewerkt op een hightech borduurmachine in het TextielLab van het TextielMuseum. Vervolgens voegen ruim honderd handwerkliefhebbers, waaronder Máxima, onder leiding van een borduurexpert, borduursels toe.

Het resultaat is dit najaar, samen met de historische gordijnen en verhalen van handwerkers, te zien in de tentoonstelling ‘Koninklijk borduren | Verhalen en Vakmanschap’ in het TextielMuseum. En daarna gaan ze naar Den Haag, om mooi te worden opgehangen. 

Foto's (c) TextielMuseum - Maarten Schuth

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in