Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima aan de kook in Roermond

Iets met een De La Renta en een pannetje saus.

Máxima Roermond

Koningin Máxima was vanochtend al in het zuiden van het land om een congres van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie te openen, maar reisde na Maastricht ook nog even door naar de Roermondse wijk Donderberg voor een spetterend middagprogramma.

HM ging op bezoek bij Vrouwencentrum Maximina, jongerencentrum DB4ALL én zaalvoetbalclub Tigers Roermond, organisaties die gesteund worden door het Oranje Fonds.

Dat deed ze trouwens in heerlijk blauw en bloemig, maar waar ze voor haar ochtendprogramma nog be-hoed en wel ten tonele verscheen…

RVD

…ging ze voor het middagprogramma hoedloos en met losse lokken op pad. Al blijft het natuurlijk écht geen outfit om in een pan mee te staan roeren, zo’n Oscar de la Renta.

Brunopress

Maximina (de naam moet HM toch aanstaan) is een ontmoetingsplek voor vrouwen met verschillende achtergronden. Elke week komen hier zo’n driehonderd vrouwen langs voor activiteiten, lessen en bijeenkomsten.

Zo hebben ze een eigen kledingwinkel en een keuken waar regelmatig voor een grote groep gekookt wordt onder begeleiding van een professionele kok. Máxima kreeg een rondleiding en sprak met deelnemers en vrijwilligers over de organisatie.

ANP

Daarna was het naastgelegen DB4ALL (Donderberg for All) aan de beurt, samen met zaalvoetbalclub Tigers Roermond. Samen ondersteunen zij jongeren in hun ontwikkeling, onder meer door huiswerkbegeleiding en workshops.

Tijdens de Ramadan verzorgen de jongeren hier belangeloos duizenden maaltijden voor buurtbewoners die steun kunnen gebruiken. De jongeren pakken de maaltijden in en bezorgen ze door de wijk.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Brunopress