Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima: 7 x kampioen Flag Dressing

Diplomatie met couture, ze heeft het in de vingers. Het is voor vrouwelijke royals altijd een aardige geste aan het gastland of het bezoekende land: iets aantrekken dat knipoogt naar het land van de ander, ook bekend als Flag Dressing of Diplomatic Dressing. Koningin Máxima heeft er buitengewoon ...

Máxima: 7 x kampioen Flag Dressing

Diplomatie met couture, ze heeft het in de vingers.

Het is voor vrouwelijke royals altijd een aardige geste aan het gastland of het bezoekende land: iets aantrekken dat knipoogt naar het land van de ander, ook bekend als Flag Dressing of Diplomatic Dressing. Koningin Máxima heeft er buitengewoon veel lol in om iets met de nationale kleuren te doen, kijk maar.

Staatsbezoek Portugal en de Broccoli van Taminiau verwijst natuurlijk naar het groen in de Portugese vlag.

En de Broccoli was ook een uitstekende match met Ierland, waar bovendien de groene shamrock (klaver) nog net niet heilig is.

Poolse president over de vloer? Er bleek nog een leuke rode jas in de Royal Inloopkast te hangen die olijk knipoogde naar de vlag van het hoge bezoek.

Bezoek aan Duitsland, met geel en zwart twee van de drie kleuren – well played, Majesteit.   

Staatsbezoek Luxemburg: de rode Valentino kleurde vast niet geheel toevallig bij de vlag.

Deze is van het bezoek van de president van Mexico aan Nederland en is ronduit briljant. Op het eerste gezicht lijkt de jurk niets met Mexico te maken te hebben, maar als je goed kijkt, zitten alle kleuren van de vlag erin.

En toegegeven, Zweden heeft niet de subtielste vlag ooit, maar het lukte Máxima om er een versie van te dragen. Bonuspunten voor koningin Silvia van Zweden, die zich op haar beurt toch mooi met de rode japon, de blauwe orde en haar witte diamanten in een soort versie van de Nederlandse vlag had gehuld. Kudos!

Foto's © ANP, RVD

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in