• Royalty

Mary Berry: 'William ging steeds spieken bij Kate'

Door Ella Vermeulen
Mary Berry: 'William ging steeds spieken bij Kate'

De Britse kook- en bakgoeroe over haar drie dagen met de Cambridge'jes. 

Twee royals uit de eredivisie die aan het bakken slaan met de bekendste tv-kok van Engeland, dat leverde een smakelijk programma op in A Berry Royal Christmas.

Mary Berry: 'William ging steeds spieken bij Kate'

"Het was helemaal Williams idee," zegt Mary. "Ik kwam hem een paar maanden geleden tegen bij een event en hij zei dat Catherine mijn recepten volgt en net een visgerecht van me had gemaakt. Hij gaf aan graag iets samen met me te willen doen, een paar dagen later kreeg ik een telefoontje dat de prins een dankjewel-etentje wilde aanbieden aan de vrijwilligers en staf van een van hun goede doelen." Het goede doel in kwestie, Passage, zet zich in voor daklozen. 

Hier vertelt William over de invloed van zijn moeder, prinses Diana, en van Kate op Passage en andere zaken waar hij zich voor inzet. 

Mary Berry: 'William ging steeds spieken bij Kate'

Wat Mary het meest opviel, was hoe relaxed William en Catherine (Kate) waren, met keukenschorten en al: "Ik was zo onder de indruk, het is net een stel duiven dat voor het leven bij elkaar blijft. Het is duidelijk dat William heel trots is op Catherine en wilde nog eens onderstrepen hoe geen van zijn goede doelen rond mentale gezondheid zou zijn wat ze nu zijn zonder haar. Ze besteedt veel tijd, moeite en zorg aan alles goed regelen."

Mary Berry: 'William ging steeds spieken bij Kate'

"Het was heel leuk om ze drie dagenlang te kunnen observeren," zegt Mary die het opviel hoe tactiel het stel is. "Als ze samen zijn, raakt hij voortdurend haar arm aan en kijkt lachend naar haar en zij is precies zo gek op hem. Heel lief om te zien, omdat het zo ongedwongen en echt was."

Mary Berry: 'William ging steeds spieken bij Kate'

Over hun vaardigheden in de keuken zegt Mary: "Zij is een echte kok, voor haar kinderen en William. En een echte hands-on moeder. Ze vertelde me dat ze mijn pizzarecept gebruikt en dat de kinderen helpen dat te maken. Haar eigen moeder had mijn kookboeken en Catherine leerde koken van haar. Ik weet dat ze zelf ook veel kookboeken van me heeft." Fun fact: het eerste woordje dat prins Louis sprak water niet 'mum' of 'cat', maar Mary. Haar kookboeken staan volgens Kate precies op ooghoogte van Louis in de keuken: "Kinderen zijn gefascineerd door gezichten, dus hij zou haar zó herkennen." 

Het ging er op een gemoedelijke manier bloedfanatiek aan toe in de keuken.

Mary Berry: 'William ging steeds spieken bij Kate'

Over hun chemie: "Ze zijn ontzettend competitief, vooral William. Op een gegeven moment moest ik hem een standje geven, omdat hij steeds ging spieken bij Catherine en ik dat vals spelen vond. Catherine was als eerste klaar, ze had er een mooi bosthema van gemaakt. Dat van hem was wat… opzichtiger, maar hij was wel goed met het glazuur en de decoraties. Ik heb er uiteindelijk maar gelijkspel van gemaakt."

Foto's (c) BBC, The Royal Family

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in