Märtha Louise: de meest toegankelijke prinses

Märtha Louise: de meest toegankelijke prinses

Prinses Märtha Louise van Noorwegen is misschien wel de meest toegankelijke royal ter wereld. Ze deelt haar hele leven op Instagram.

Selfies, wijnfies, ontmoetingen met Will en Kate, haar scheiding en single life… De Noorse prinses Märtha Louise (46, de oudere zus van kroonprins Haakon) is een open boek op haar Instagram-account. En dat maakt haar tegelijk geliefd en gehaat in eigen land.

Moeilijke bandDaar hebben ze al langer een moeilijke band met Märtha, die zegt met dieren en engelen te kunnen communiceren. In 2007 ontstond er zelfs een roep om haar titel af te pakken (nadat ze een school probeerde te starten voor mensen die met geesten willen praten). Märtha won destijds populariteit bij een deel van haar landgenoten, die vonden dat ze te hard werd aangepakt.

ScheidingIn 2016 kwam ze opnieuw in opspraak: toen kondigde ze aan te gaan scheiden van haar man Ari, met wie ze drie dochters heeft. Het was de eerste royal scheiding uit de moderne geschiedenis van haar land. Sindsdien is ze single, en dat mag iedereen op Instagram weten. Hieronder een greep uit de leukste posts van deze 'wilde' Noorse.

Toen Will en Kate onlangs in Oslo waren, was Märtha ook van de partij. En Instagramde ze gewoon een kiekje vanaf het feest (met haar tante) en van haar voorbereidingen op de avond.

Onlangs ging ze met vriendinnen op spirituele reis door India – die ook gedeeld werd met de wereld.

Een make-uploos hoofd moet ook gewoon kunnen.

Net als een casual kiekje van haar meiden op zijn tijd.

In december Instagramde ze een grapje: dat ze wel graag een vriend zou willen, van de kerstman.