Mabel: 'Na je 50e word je leeftijdloos'

Mabel: 'Na je 50e word je leeftijdloos'

Haar 50e verjaardag gaf stof tot nadenken, maar voelde ook heel goed voor prinses Mabel.

Mabel sprak met Linda de Mol over het alleenstaand moederschap, haar dochters, haar werk en de pijn van het verlies van prins Friso.

"Als je zelf niet stil wilt staan bij die mijlpaal, dwingt je omgeving je wel tot nadenken", zegt de prinses in het interview over haar vijftigste verjaardag eerder dit jaar. "Eén van de fijne bijkomstigheden van vijftig worden, is dat je als ’t ware leeftijdloos wordt. Dat is handig, net als de behoorlijke rugzak met ervaring en kennis die ik inmiddels heb gecreëerd."

Mabel: 'Na je 50e word je leeftijdloos'

Ze vervolgt: "Ik hoef me niet meer te bewijzen. Nu mijn leven weer een beetje op de rit staat – rare uitdrukking eigenlijk – voelt vijftig worden als een nieuwe fase. En ik heb er zin in.”

Mabel gelooft dat het overlijden van Friso en haar vader (toen ze nog maar negen was) haar een kenmerkende kijk op het leven hebben gegeven, vertelt ze ook. "Daardoor is bij mij het besef gekomen dat het leven heel erg kort kan zijn, dus je moet er iets mee doen. Je kunt het niet verkwanselen. Maak er iets van.”

Mabel: 'Na je 50e word je leeftijdloos'

Het hele interview met prinses Mabel is nu te lezen in de LINDA.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in