• Royalty

Mabel: ‘Mijn twee families zijn mijn steun’

Mabel: ‘Mijn twee families zijn mijn steun’

In een interview met KLM-magazine Holland Herald vertelt prinses Mabel over haar drukke leven en de rol die haar families daarin spelen.

"Ik wil blijven groeien en het leven leven", zegt de prinses in een vraaggesprek met het blad. Mabel doet de uitspraak met het oog op haar vijftigste verjaardag volgende maand. "Ik ben bijna 50 en er is nog zoveel te doen."

In het interview praat de prinses onder meer over haar werk voor Girls Not Brides, haar eerdere werk voor de Open Society van George Soros en de strijd tegen hiv en aids. De prinses is nauw betrokken bij de Wereldaidsconferentie die later deze maand in Amsterdam wordt gehouden.

Mabel: ‘Mijn twee families zijn mijn steun’

Werkende moeder

Ze vertelt dat het lastig is om haar werkzaamheden en reizen te combineren met de zorg voor haar dochters Luana en Zaria. "Het is een uitdaging, maar daar hebben veel werkende moeders mee te maken. Je wilt altijd meer tijd besteden aan je kinderen, maar je wilt ook meer uren werken", aldus Mabel. "Gelukkig maakt de moderne technologie het makkelijker om in contact te blijven."

Facetimen

Zo hielp ze tijdens een trip naar Indonesië haar dochter Zaria in Londen via FaceTime een uur lang met een schoolproject. "Dat is wel wat anders dan de ansichtkaarten die mijn vader ons stuurde toen hij op reis was en die meestal pas aankwamen nadat hij al lang weer thuis was", zegt Mabel.

Zonder steun van familie en vrienden zou ze het niet voor elkaar boksen, stelt ze ook. "Ik kan het niet zonder mijn twee families, mijn eigen en die van wijlen mijn man, en mijn geweldige vrienden. Zij allen brengen zoveel geluk in mijn leven en zijn beslissende steun in moeilijke tijden."Bron: ANP/Holland HeraldBeeld: ANP