Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Maak kennis met prins Jean, de graaf van Parijs

Deze man had koning van Frankrijk kunnen zijn. Hij praat met politici, is aanwezig bij vlagceremonies, reageert als hoofd van het Huis van Orléans op drama's elders en geniet behoorlijk wat aanzien in Frankrijk. Wat opmerkelijk is, want Jean d'Orleans, graaf van Parijs, heeft geen officiële rol i...

Maak kennis met prins Jean, de graaf van Parijs

Deze man had koning van Frankrijk kunnen zijn.

Hij praat met politici, is aanwezig bij vlagceremonies, reageert als hoofd van het Huis van Orléans op drama's elders en geniet behoorlijk wat aanzien in Frankrijk. Wat opmerkelijk is, want Jean d'Orleans, graaf van Parijs, heeft geen officiële rol in het Franse bestuur.

Het is meer het aura wat om hem heen hangt, dat van hem een fascinerende figuur maakt. Zou de Franse Revolutie niet hebben plaatsgevonden, dan zou hij naar alle waarschijnlijkheid nu koning van Frankrijk zijn. Dát zit er niet in, maar hij is dit jaar wel steeds zichtbaarder geworden in de society. Het helpt dat het een heel aardige man is, uitgerust met een gezonde dosis noblesse oblige.

Hoe zit het precies? Eerder dit jaar overleed zijn vader prins Henri (links) en werd Jean het hoofd van de familie die Louis XVI als verre voorvader heeft. Jean is voor de Orléanisten de erfgenaam van de troon, ze stammen af van Louis-Philippe I van Orléans. Voor de Unionisten stammen ze af van Charles X, koning van Frankrijk. Buitengewoon blauw bloed, dus.

Jean is een van de vijf kinderen van Henri en Marie-Thérèse van Württemberg...