Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Maak kennis met kersverse prinses Victoria Romanovna!

Groothertog George Mikhailovich van Rusland is getrouwd. Later deze week is het groot feest in St. Petersburg, rond het kerkelijk huwelijk van groothertog George Mikhailovich. Die als Romanov-nazaat zomaar tsaar van Rusland had kunnen zijn, als de geschiedenis anders was gelopen. Het Keizerlijk H...

Maak kennis met kersverse prinses Victoria Romanovna!

Groothertog George Mikhailovich van Rusland is getrouwd.

Later deze week is het groot feest in St. Petersburg, rond het kerkelijk huwelijk van groothertog George Mikhailovich. Die als Romanov-nazaat zomaar tsaar van Rusland had kunnen zijn, als de geschiedenis anders was gelopen.

Het Keizerlijk Huis van Rusland bestaat niet meer, maar dat neemt niet weg dat het land en de dynastie toch met elkaar verbonden zijn.

En er een vrij spectaculair huwelijksfeest aankomt, ruim honderd jaar na het laatste.

Andrei en Elisabetta in 1937

De meest recente keizerlijke tortels die trouwden waren prins Andrei Alexandrovich van Rusland en Elisabetta di Sasso-Ruffo, in juni 1918. Die ceremonie had plaats in Yalta, op de Krim.

Het officiële deel van de meest recente Romanov Wedding is al afgehamerd. Op 24 september 2021 trouwde eerdergenoemde groothertog George Mikhailovich van Rusland in Moskou voor de wet met Rebecca Virginia Bettarini...

... die zich vanaf nu prinses Victoria Romanovna mag noemen. Ze heeft de titel Doorluchtige Hoogheid gekregen. 

De naamsverandering van Rebecca naar Victoria hoort bij haar bekering tot de Russisch Orthodoxe kerk.

George en Rebecca/Victoria kennen elkaar al jaren, in 2012 sprong de vonk over toen ze allebei werkten voor de Europese Unie. Ze woonden zes jaar samen in Brussel, voor ze verkasten naar Moskou.