Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Letizia draagt 40 jaar oude jurk van schoonmoeder Sofia

Goed bewaard gebleven! Wie wat bewaart die heeft wat. Dat geldt zeker ook in royalkringen, waar de mooiste jurken gestoomd, gelabeld en wel in de archieven verdwijnen om er veertig jaar later weer uit getoverd te worden. Of in het geval van dit prachtige fladderjurkje zelfs 41 jaar. Toen nog koni...

Letizia draagt 40 jaar oude jurk van schoonmoeder Sofia

Goed bewaard gebleven!

Wie wat bewaart die heeft wat. Dat geldt zeker ook in royalkringen, waar de mooiste jurken gestoomd, gelabeld en wel in de archieven verdwijnen om er veertig jaar later weer uit getoverd te worden.

Of in het geval van dit prachtige fladderjurkje zelfs 41 jaar.

Toen nog koningin Sofia van Spanje droeg de jurk in 1980 tijdens een bezoek aan Rome. Deze week was het de beurt aan schoondochter Letizia, nu koningin van Spanje, om het jurkje uit de kast te trekken.

De makelij van de jurk is niet bekend, zo ging dat 41 jaar geleden nou eenmaal nog niet altijd. Maar het is een prachtig eerbetoon aan Sofia en de jurk staat ook Letizia prachtig.

Overigens is zij niet de eerste die in schoonmoeders jurk verschijnt: onze eigen koningin Máxima droeg al eens deze oude jurk van Beatrix. Daar zat toen 33 jaar tussen.

In Spanje wordt vaak gesproken over de band tussen Letizia en Sofia. Die schijnt niet bepaald innig te zijn, iets wat ook en plein public te zien was toen de twee een paar jaar geleden in het openbaar woorden kregen over Letizia's dochters. 

Of deze jurkentruc een olijftak is, durven we niet te zeggen. Maar een mooi gebaar is het zeker.

Beeld: Getty Images/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in