Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Leonor van Spanje: 14 en klaargestoomd

Hoera, kroonprinses Leonor van Spanje blaast vandaag (donderdag) veertien kaarsjes uit. Haar royal leven in veertien beelden, die maar weer eens laten zien hoezeer Felipe en Letizia hun dochter klaarstomen voor haar toekomst. De verschillende Europese koningshuizen hebben elk zo hun eigen aanpak....

Leonor van Spanje: 14 en klaargestoomd

Hoera, kroonprinses Leonor van Spanje blaast vandaag (donderdag) veertien kaarsjes uit. Haar royal leven in veertien beelden, die maar weer eens laten zien hoezeer Felipe en Letizia hun dochter klaarstomen voor haar toekomst.

De verschillende Europese koningshuizen hebben elk zo hun eigen aanpak. Waar onze eigen koning en koningin ervoor kiezen hun meiden, met kroonprinses Amalia voorop, een echte jeugd te gunnen en niet té veel klaar te stomen voor een leven als royal, zijn er ook koningshuizen waar de kinderen al helemaal geprept zijn.

Prinses van Asturië

Spanje is er zo een, want kroonprinses Leonor (voluit Leonor de Todos los Santos de Borbón y Ortiz, prinses van Asturië, infante van Spanje) is nog maar veertien en heeft haar eerste twee speeches er al op zitten. De eerste gaf ze op haar dertiende verjaardag, de tweede nog geen twee weken geleden.

Maar wie de foto's van Leonore en natuurlijk ook haar zusje Sofía terugkijkt ziet: het royalbestaan is haar dan ook met de paplepel ingegoten. Daaruit is inmiddels een prachtige tienermeid ontstaan die we de komende jaren meer en meer zullen zien. Viva Leonor!

Mama Letizia, zo trots op haar wolk van een baby

Bij de doop van haar zusje in 2007

De eerste Paasfotosessie in 2009

De kerstkaart van 2010

In 2014, bij de kroning van papa Felipe

En de kerstkaart van vijf jaar later, nog even onafscheidelijk

De opening van het Lagerhuis in 2016: politieke handjes schudden

Zomervakantie op Mallorca, 2017

Meekijken bij de kersttoespraak die ze ooit zelf moet geven, 2017

De Nationale Dag van Spanje, 2018

Haar eerste officiële onderscheiding, uit handen van papa, in 2018

De allereerste speech van de toekomstige koningin, 2018

Inmiddels geroutineerd, want haar tweede speech was twee weken geleden ook al een feit

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in