In 10 simpele stappen naar een royal lekkernij.
Als we dan (vermoedelijk) toch in lockdown gaan, kunnen we er net zo goed wat van maken en lekker gaan bakken. De kerstkoekjes van koningin Elizabeth bijvoorbeeld, gemaakt van kruidige biscuit en meringue. De royal chef patisserie deelde het recept van de Cinnamon Stars, die kunnen dienen als dessert of als zoet hapje bij de afternoon tea.
Je hebt nodig:
- 360 g poedersuiker
- 85 g eiwit
- 20 g citroensap
- 300 g gemalen amandelen
- 115 g gekonfijte fruitmix
- 1 theelepel kaneel
- ½ geraspte citroen
- Een puntje nootmuskaatpoeder
1 Blend in de keukenmachine de fruitmix tot een pasta.
2 Klop de poedersuiker, het eiwit en het citroensap tot een luchtige massa waar je zachte punten van kunt trekken. Schep er 1/3 uit en zet dat apart, je gebruikt het later om de koekjes af te maken.
3 Voeg alle overgebleven ingrediënten toe aan het meringue-mengsel en mix tot het de substantie van deeg krijgt.
4 Even doorkneden met je handen, bakplaat met bakpapier bekleden, deeg erop leggen afdekken met bakpapier en zo deeg uitrollen of plat drukken tot een laagje van 1 cm dikte.
5 Verwijder de bovenste laag bakpapier en bestrijk het deeg met een laagje meringue, bewaar nog wat om mee te decoreren.
6 Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast.
7 Haal het deeg uit de koelkast en snij er vormpjes uit.
8 Bak de koekjes in een voorverwamde oven op 160 graden, zo'n 12-16 minuten.
9 Laat de koekjes ongeveer een half uur afkoelen voor je ze losmaakt van het bakpapier en helemaal afkoelen voor je de overgebleven meringue door middel van een spuitzak gebruikt om te decoreren.
10 In een luchtdicht afgesloten trommel blijven de koekjes tot twee maanden goed.
(c) The Royal Family
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in