Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kroonprinses Victoria wint de Fashion Battle bij de Nobelprijzen

Tuurlijk, het gaat om de laureaten. Maar stiekem is de Nobelceremonie ook een heerlijke Fashion Battle tussen de Bernadottes onderling.

Zweedse royals nobelprijzen ceremonie 2023

In Stockholm zijn de Nobelprijzen weer uitgereikt en met name in Zweden maken ze daar een groot gala van, compleet met beeldige avondkleding: er wordt serieus werk van gemaakt.

Getty Images

Koningin Silvia droeg een roze jurk van Georg + Arend die met zilverdraad was geborduurd met erbij de 9 Prong tiara, ook bekend als de Queen Sofia Tiara, en een ketting en oorhangers met roze topazen.

Getty Images

Kroonprinses Victoria was helemaal Purple Reign met de Napoleontische Amethist Parure. Erbij haar Camilla Thulin jurk en Gianvito Rossi pumps. De kleur, het ontwerp, de juwelen: het was een pláátje.

Getty Images

En prinses Sofia droeg haar trouwtiara weer eens met de smaragden en kon blijkbaar niet kiezen want ze had niet een, maar twee Swarovski items om: een choker en een collier uit de Mesmara collectie. Met de familieorde, de broche, bloemen van Andiata in heur haar, de ándere orde en twee kloeke Swarovski armbanden was het een beetje véél, zodat ze wijselijk haar jurk rustig had gehouden een ontwerp in zwart tule van Andiata.

Getty Images

Prinses Christina, de zus van koning Carl Gustaf, tenslotte, had de Six Button Tiara opgezet. Na de ceremonie was er een diner. Morgen doen de Bernadottes het nog eens dunnetjes over, met nóg een diner voor de laureaten.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Getty Images