Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kroonprinses Elisabeth wordt 16

De Belgische kroonprinses viert vandaag een grote mijlpaal: ze wordt zestien. En dat wordt gevierd met nieuwe foto’s en een nieuwe ‘biografie’. De oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde blaast vandaag zestien kaarsjes uit. Reden voor het koninklijk huis van onze zuiderburen om twee ...

Kroonprinses Elisabeth wordt 16

De Belgische kroonprinses viert vandaag een grote mijlpaal: ze wordt zestien. En dat wordt gevierd met nieuwe foto’s en een nieuwe ‘biografie’.

De oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde blaast vandaag zestien kaarsjes uit. Reden voor het koninklijk huis van onze zuiderburen om twee intieme nieuwe beelden van Elisabeth te delen, en de buitenwereld een blik(je) te gunnen op haar privéleven.

Sportief

Zo valt op de website van de familie nu te lezen dat Elisabeth heel sportief is. Ze houdt van skiën, tennist graag, zeilt en doet ook nog aan diepzeeduiken. Ze is graag in de natuur aan de wandel, en spreekt zoals elke tiener graag af met vriendinnen. Binnenshuis is de kroonprinses volgens haar nieuwe bio te vinden achter haar piano (ze volgt al jaren les), of in de keuken waar ze graag experimenteert met nieuwe recepten.

Royal in de dop

Maar de kroonprinses is vooral ook druk met de voorbereidingen op haar royal bestaan. Als ze niet op school zit, werkt ze als vrijwilliger bij een naschoolse opvang voor kinderen met leerproblemen.

Elisabeth viert haar zestiende verjaardag volgens het paleis ‘in privésfeer’, dus thuis op het paleis in Laken. Daarbij moet ze in elk geval een deel van de dag haar moeder missen: Mathilde vliegt vanavond – net als koningin Máxima trouwens - naar Bangkok voor de crematieceremonie van de overleden Thaise koning Bhumibol.