Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kroonprins Charles & de handkus: hij kán het niet laten

Niet meer van deze tijd, maar hij doet het leuk! Prins Charles (73) groeide op in een tijd waarin je als man nog je jas over een plas op straat legde om ervoor te zorgen dat de dame naast je geen natte voeten kreeg. Hij is met zijn tijd meegegaan, maar het galante zit er nog altijd in en komt reg...

Kroonprins Charles & de handkus: hij kán het niet laten

Niet meer van deze tijd, maar hij doet het leuk!

Prins Charles (73) groeide op in een tijd waarin je als man nog je jas over een plas op straat legde om ervoor te zorgen dat de dame naast je geen natte voeten kreeg. Hij is met zijn tijd meegegaan, maar het galante zit er nog altijd in en komt regelmatig naar buiten in de vorm van een handkus.

Zoals bij koningin Letizia van Spanje, die in het vliegtuig was gestapt om de Francisco de Zurbarán kunstcollectie, Jacob en zijn twaalf zonen, in Auckland Castle te bewonderen. Als begroeting ontkwam ze niet aan zijn 'embrassé la main' en wat daarbij opvalt, is dat de kroonprins daadwerkelijk contact maakt met de rug van haar hand. Volgens de etiquette dient het meer een soort luchtkus te zijn. Hoe dan ook, het is een specialiteitje van hem, kijk maar.

Bij zijn moedertje pakt hij het iets meer volgens de etiquette aan.

Maar het hoort wél bij hun begroetingsritueel…

…ook op feestelijke momenten.

Hier handkust hij de Franse minister van Milieu en Energie, Segolene Royal.

Maar in het verleden kregen ook bewonderaars wel eens een handkus, zoals hier in Deauville, na het windsurfen.

En ook koningin Margrethe van Denemarken, dól op oude tradities, liet zich de bijzondere begroeting gaarne welgevallen. Check even de 'Uitslover!' blik van koning Harald van Noorwegen op de achtergrond.

Koningin Anne-Marie van Griekenkant ontkwam niet aan het ritueel.

Charles behandkuste zijn schoonzus Sarah, de hertogin van York, hier in 1988.

Je ziet aan de lichaamstaal van prinses Mary van Denemarken dat ze er niet zo aan gewend is op de hand te worden gekust, maar ook zij is er, net als de andere vrouwen, best van gecharmeerd.

De beroemdste handkus van Charles was die hij op zijn trouwdag aan zijn bruid gaf…

…meteen gevolgd door de handpakkerd die hij tijdens hun honeymoon te Balmoral uitdeelde aan prinses Diana.

Ook Diana liet hem zijn gang gaan: prins William was hier een maand of drie, het was een zeldzaam gelukkige periode in het huwelijk van de Wales'jes.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in