Krijgt Meghan een saffieren ring?

Krijgt Meghan een saffieren ring?

De geschiedenis van de Britse royals druipt van de saffieren. Maar betekent dit ook dat Meghan Markle straks een blauw-met-diamanten verlovingsring kan verwachten?

Het korte antwoord: nee. Maar dat was eigenlijk wél gebeurd, ware het niet dat Kate Middleton eerder in beeld kwam. Na het overlijden van prinses Diana mochten haar zoons allebei een sieraad van hun moeder uitzoeken. Harry koos destijds voor de ring die Kate nu om haar vinger draagt.

Krijgt Meghan een saffieren ring?

Ruilen?William koos een Cartier-horloge van zijn moeder, en daarmee was jarenlang de kous af. Tot William véél eerder dan zijn broertje aan de vrouw raakte, en ineens op zoek moest naar een verlovingsring. Harry bood toen aan om zijn ring om te ruilen voor het horloge, and the rest is history.

Saffieren-fansPech voor Meghan dus, tenzij Harry bij de royal juwelier alsnog iets met saffieren uitkiest. Het kán, want ze zijn er dol op binnen de familie. Prins Albert gaf zijn verloofde Victoria in 1840 een saffieren broche die zij op haar trouwjurk droeg. Zij gaf de broche door aan de volgende monarch – hij is tegenwoordig van koningin Elizabeth.

Krijgt Meghan een saffieren ring?

Straks voor George en CharlottePrins Charles schijnt het sieraad van zijn moeder zo mooi te hebben gevonden dat hij op zoek ging naar iets dergelijks voor Diana. Dat werd dus haar en daarna Kate’s verlovingsring. Ook de broche blijft ongetwijfeld in de familie. Wie weet loopt George’s verloofde in de toekomst met de ring, en Charlotte met de broche. Dan valt Meghan dus wel een beetje uit de toon. Maar ach, wedden dat Harry iets anders moois op het oog heeft?

Krijgt Meghan een saffieren ring?