Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kopenhagen: royal moeders en dochters in dezelfde kleur

Het was een prachtig gala in Kopenhagen, ter ere van prins Christians 18de verjaardag. Wat opviel: royal moeders en dochters in één kleur.

 Ingrid Alexandra of Norway Mette-Marit

Er was voor het galadiner ter ere van de Deense prins Christians 18de verjaardag, waar ook prinses Amalia was, even nagedacht over het totaalplaatje: alle aanwezige royal Scandi moeders en dochters waren op elkaar afgestemd.

Noorwegen: ijsblauw

Noorwegen koos voor een Frozen-thema. Kroonprinses Mette-Marit droeg een ijsblauwe jurk van zijdesatijn met een sleep en een opmerkelijke decoratie aan de bovenkant die een beetje deed denken aan een kostuum uit Noorse legenden.

Prinses Ingrid Alexandra's look was zachter, met een heel wijde rok en een one shoulder lijfje; de losse sjaal zorgde voor de nodige 'zit alles nog goed?' momentjes. Aan het einde van haar lint zie je de Orde van de Olifant bengelen, de hoogste Deense ridderorde. Ze kreeg 'm voor haar 18de verjaardag van koningin Margrethe van Denemarken.

BrunoPress/EMPics

De jurk is van haar moeder (die debuteerde hem op het diner van het huwelijk van prins Albert en prinses Charlene van Monaco in 2011), maar is wel iets aangepast voor Ingrid. 

Zachtroze voor Zweden

ANP

Ook de afdeling Zweden was mooi op elkaar afgestemd: kroonprinses Victoria en prinses Estelle waren allebei in het zachtroze. De Elie Saab van Victoria neigt iets meer naar beige, Estelle's top was prachtig gedecoreerd met bloemen.

Denemarken: donkerblauw