Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koninklijke hoogten: dit zijn de lengtes van jouw favoriete royals

Altijd al willen weten! 

Harry Meghan

Heb je je ooit afgevraagd hoe lang royals als prins Harry, zijn vrouw Meghan en onze eigen kroonprinses Amalia zijn? Wij in ieder geval wel! Want is koningin Máxima bijvoorbeeld echt zo lang als het lijkt op televisie? Of lijkt dat slechts zo door de hoge hakken die ze vaak draagt? We geven je de lengtes van de verschillende hoogheden op een presenteerblaadje:

Máxima

NL Beeld / Patrick van Emst

Hoewel onze koningin maar wat graag op een goed stel hakken verschijnt, blijkt ze dat zeker niet nodig te hebben. Máxima is namelijk maar liefst 178 centimeter lang, en doet daarmee niet onder voor de gemiddelde man. Leuk feitje: de gemiddelde Nederlandse vrouw is zo’n 170 centimeter lang. Daar steekt onze koningin – zelfs met haar Argentijnse roots – dus met kop en schouders bovenuit!

Kate

NL Beeld / PA Images

De supermodel-lengte van onze Máx haalt Kate net niet, maar met haar 175 centimeter blijft ze zeker niet ver achter. Geen grote verrassing, maar toch nice to know dat de prinses van Wales echt zo lang is als we dachten.

Diana

NL Beeld / Newspix

Wijlen Lady Di paste met haar lengte ook precies in de royal familie. Net als Kate was zij 1.75 meter, een lengte die de prinsessen delen met king to be Charles. Met flinke naaldhakken aan torende Diana dus een aardig stukje boven haar man uit! En geloof het of niet, maar ook de lengte van koningin Camilla telt 175 centimeter – zou dat iets te maken hebben met de ongewenste driehoeksrelatie die Diana met Charles en Camilla had?

William

NL Beeld / Cover Images

Met zijn 191 centimeter spant prins William bíjna de kroon binnen de Europese koninklijke families. Een prima lengte voor Kate, die zo zonder problemen op twaalf centimeter hoge hakken naast manlief kan lopen zonder boven hem uit te steken. Zou ze ‘m daarop hebben uitgekozen?

Harry

NL Beeld / Abaca Press

De jongere broer van William is met zijn 186 centimeter iets korter, maar goed – Harry heeft nog steeds een meer dan respectabele lengte om een prins te zijn, vinden wij.

Meghan

NL Beeld / Instar

Prinses is ze niet, maar we nemen Meghan toch even mee in de lijst. Meghan is niet wat je noemt klein, maar met haar 168 centimeter moet ze wel een flink paar stiletto’s uit de kast trekken om op Kates hoogte te komen – in het geval dat ze dat zou willen, natuurlijk.

Amalia

NL Beeld / Patrick van Emst

Hoe lang de kroonprinses precies is, is vooralsnog onbekend. Maar wanneer we kijken naar recente kiekjes van de Oranjes, dan zien we dat Amalia niet alleen haar zusjes nog steeds voorbij is, maar inmiddels ook moeder Máx heeft ingehaald. En dat is best een mijlpaal!

Royalty
  • Beau Monde
  • NL Beeld