• Royalty

Koninklijk opvoeden, Rania vertelt hoe ze dat doet

Koninklijk opvoeden, Rania vertelt hoe ze dat doet

Hoe voed je je kinderen als normale wereldburgers op als ze van koninklijke huize zijn? Daar hebben Koningin Máxima en Rania van Jordanië vást wel eens over van gedachten gewisseld. In dit interview vertelt Rania hoe ze dat doet.

“Ik wil dat ze gewone kinderen zijn,“ zei de Jordaanse koningin in een interview met de Arabische editie van het tijdschrift Harper's Bazaar.

Samen met koning Abdullah heeft ze vier kinderen, Kroonprins Hoessein (24), Iman (22), Salma (18) en Hashem (14).

"Je draagt je titel, je titel draagt jou niet"

Toch is het een uitdaging om prinsen en een prinsessen op te voeden. "Soms voelt het alsof ik tegen de stroom in zwem omdat ze natuurlijk royals zijn en mensen ze soms ook als dusdanig behandelen, maar ik probeer ervoor te zorgen dat ze een eigen identiteit buiten hun titel hebben", legt Rania uit.

"Ik zeg altijd tegen ze: je draagt je titel, je titel draagt jou niet en dat ze het meer moeten zien als een verantwoordelijkheid en niet als een privilege."

Het leven als royal is uitdagend

Ook vindt Rania het erg belangrijk dat haar kinderen bewust zijn van hun geschiedenis, afkomst en geloof. "Hoewel we onze kinderen niet kunnen beschermen tegen alle uitdagingen in het leven, als je ze die dingen meegeeft, worden ze veerkrachtig."

Het leven van een royal is uitdagend, weet Rania. "Er zijn veel dingen die je moet opofferen. Wanneer je in de publieke belangstelling opgroeit word je blootgesteld aan veel kritiek en oordelen."

"Niets wat de moeite waard is, is per se makkelijk. Je neemt het goede en het slechte en ik zie het als een eer en een voorrecht dat ik de mogelijkheid heb een positieve impact te hebben."

En dat is ook wat ze wil meegeven aan haar kinderen. Een mooi streven, lijkt ons zo.

Beeld en bron: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in