Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningspaar leeft mee met slachtoffers bosbranden Griekenland

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben een verklaring gegeven over de hevige bosbranden die momenteel woeden in Griekenland, waar ze zelf mogelijk ook nog op vakantie gaan. “De hevige bosbranden in Griekenland hebben veel slachtoffers geëist", laat het koningspaar weten. "Wij leven int...

Koningspaar leeft mee met slachtoffers bosbranden Griekenland

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben een verklaring gegeven over de hevige bosbranden die momenteel woeden in Griekenland, waar ze zelf mogelijk ook nog op vakantie gaan.

“De hevige bosbranden in Griekenland hebben veel slachtoffers geëist", laat het koningspaar weten. "Wij leven intens mee met de slachtoffers, hun families en met hen die nog in onzekerheid verkeren over het lot van hun dierbaren. Wij voelen ons verbonden en in gedachten zijn we bij hen.”

Bij de branden, in de buurt van de hoofdstad Athene, zijn meer dan vijftig mensen omgekomen, en ruim 150 mensen gewond geraakt.

Koninklijke familie nog naar Griekenland?

Het is onduidelijk waar de royals dit jaar zelf op zomervakantie gaan, want dit maken ze nooit officieel bekend. Wel hebben de Oranjes een vakantiehuis in Griekenland.

Of hun vakantie door het vreselijke nieuws op losse schroeven komt te staan, is nog onbekend: hun huis ligt op zo'n 160 kilometer van Athene.

Goede band

Behalve hun goede band met het land door het vakantiehuis dat ze er hebben, ontvingen Koning Willem-Alexander en koningin Maxima in 2016 nog de Griekse president Prokopis Pavlopoulos op Paleis Noordeinde.

Beeld: ANP