Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningspaar in maart op staatsbezoek naar Griekenland

Van uitstel komt dus geen afstel. Het moest eind 2021 worden afgezegd vanwege de coronapandemie en reisbeperkingen, maar het gaat er alsnog komen: hert staatsbezoek aan Griekenland.  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Katerina Sakellaropoulou van woens...

Koningspaar in maart op staatsbezoek naar Griekenland

Van uitstel komt dus geen afstel.

Het moest eind 2021 worden afgezegd vanwege de coronapandemie en reisbeperkingen, maar het gaat er alsnog komen: hert staatsbezoek aan Griekenland. 

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Katerina Sakellaropoulou van woensdag 16 tot en met vrijdag 18 maart 2022 een bezoek aan het land waar hun vakantievilla staat.

We vermoeden zomaar dat royal kamenier Jolanda een paar Katrantzou'tjes zal strijken. 

Handelsmissie

Het koningspaar wordt vergezeld door minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken. Minister Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, staatssecretaris Van der Burg van Justitie en Veiligheid en staatssecretaris Van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn bij onderdelen van het bezoek aanwezig. 

Het staatsbezoek begint in Athene met een kranslegging bij het monument van de onbekende soldaat en een officiële ontvangst. De rest van de dag zit bomvol fotogenieke highlights (Parthenon! Akropolis!) en in de avond is er een staatsdiner - we hopen op een tiaramomentje, al blijft dat bij een bezoek aan een republiek ook wel eens achterwege. 

Dag twee staat in het teken van maatschappelijke activiteiten, waaronder een aantal projecten waarin wordt samengewerkt met Nederland. Het staatsbezoek eindigt op Lesbos met thema's als migratie en duurzaamheid. 

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in