Koningspaar én prinses Amalia naar Royal Wedding in Jordanië

amalia huwelijk hussein en rajwa jordanie
© Royal Hashemite Court / Getty Images

Goed om te zien dat prinses Amalia steeds vaker naar buiten treedt in de royal community. Na het gala voor de 18de verjaardag van prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen en de kroningsreceptie van Charles III zal ze ook aanwezig zijn bij de Royal Wedding van kroonprins Hussein van Jordanië en zijn verloofde Rajwa Khalid Al-Saif.

Jordanië royal wedding rania en abdullah 1993
© Brunopress

Hussein en Rajwa trouwen op 1 juni in het Zahran Paleis in Amman, waar in 1993 ook Husseins vader koning Abdullah en koningin Rania in het huwelijk traden. Zo snel en relatief sober als de bruiloft van Husseins zus prinses Iman onlangs was zal deze ceremonie niet zijn, omdat de kroonprins betreft zijn de festiviteiten wat grootser.

Rajwa en Hussein verloving Jordanië
© Royal Hashemite Court

Dat geldt ook voor de gastenlijst. Waar prinses Iman trouwde in het bijzijn van vrienden en familie zijn in dit geval ook royal collega's uitgenodigd. Bevestigd hebben – naast de Oranjes – in ieder geval prinses Hisako en prinses Tsuguko van Japan, Frederik en Mary, het kroonprinselijk paar van Denemarken, kroonprins Haakon van Noorwegen en kroonprinses Victoria en prins Daniel van Zweden.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in