Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningsdag 2021 wordt een undercover operatie

Geen publiek, gepaste afstand en techiek. Yay? Het was te verwachten, maar toch jammer voor de liefhebbers: Koningsdag 2021 wordt een besloten gebeurtenis. De koninklijke familie zal tussen 11:00 en 13:00 in Eindhoven rondlopen op een geheime locatie. Daarom verzoekt de gemeente mensen op 27 apri...

Koningsdag 2021 wordt een undercover operatie

Geen publiek, gepaste afstand en techiek. Yay?

Het was te verwachten, maar toch jammer voor de liefhebbers: Koningsdag 2021 wordt een besloten gebeurtenis. De koninklijke familie zal tussen 11:00 en 13:00 in Eindhoven rondlopen op een geheime locatie.

Daarom verzoekt de gemeente mensen op 27 april niet naar de lichtstad te komen. "Dit jaar vieren we het grootste Oranjefeest thuis", aldus de gemeente op Twitter. "Anders dan anders, maar wel live, interactief en veelzijdig."

'Iedereen kan thuis vanaf de bank naar het bezoek van het koningspaar kijken'

Willem-Alexander viert zijn 54ste verjaardag dus wel in Eindhoven, maar dan met een select gezelschap notabelen en innovators: het bezoek zal vermoedelijk vooral in het teken staan van techniek en design, zaken waar de stad sterk in is. "Iedereen kan thuis vanaf de bank naar het bezoek van het koningspaar kijken," zo laat de gemeente weten.

Het programma voor Koningsdag wordt eind maart gepresenteerd. Vorig jaar ging de viering in Maastricht vanwege coronavirus niet door. In plaats daarvan vierde de koning zijn 53e verjaardag samen met koningin Máxima en hun dochters Amalia, Alexia en Ariane thuis op Paleis Huis ten Bosch.

Maastricht zag vervolgens af van de mogelijkheid om Koningsdag 2021 te organiseren. De stad wacht liever een moment af waarop iedereen het feest weer op straat kan meevieren.

Foto's (c) Getty Images, ANP

Doe je mee aan de grote Nouveau Enquête? Kost je maar 5 minuutjes en we verloten fijne beautypakketten als bedankje!