Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningsdag 2018: dit draagt Máxima

Het is een lang weekend, het zonnetje doet (voor nu in elk geval) zijn best en Máxima straalt ons tegemoet op televisie. Dat moet Koningsdag zijn! Het is elk jaar weer spannend om te zien hoe smaakvol de Oranjes er uit zien op onze nationale feestdag (én Willem-Alexanders verjaardag, laten we dat...

Koningsdag 2018: dit draagt Máxima

Het is een lang weekend, het zonnetje doet (voor nu in elk geval) zijn best en Máxima straalt ons tegemoet op televisie. Dat moet Koningsdag zijn!

Het is elk jaar weer spannend om te zien hoe smaakvol de Oranjes er uit zien op onze nationale feestdag (én Willem-Alexanders verjaardag, laten we dat ook niet vergeten), maar dit jaar moest en zou dat goed zitten: ze zouden toch niet de dag voor Koningsdag zulke prachtige nieuwe foto's vrijgeven, om zichzelf daarmee vooraf al te overtroeven?

Nee hoor. Willem-Alexander, Máxima, Amalia, Alexia en Ariane bleken ook in den lijve in Groningen regelrechte plaatjes, zij het natuurlijk een stukje meer casual dan op de staatsieportretten. Later vandaag vind je op Nouveau.nl de allerleukste foto's van de royals tijdens Koningsdag 2018, maar de outfit van Máxima willen we je tot dat moment zeker niet ontzeggen.

Het koningshuis debuteerde de Koningsdag-looks zelf via Instagram 

Die komt dit jaar, net als de outfit van Amalia trouwens, uit het atelier van Natan. En is dankzij de jas prima geschikt voor iets frisser weer, want eind april weet je het natuurlijk maar nooit. Dat Máxima Natan draagt is overigens geen verrassing: ze droeg vorig jaar een ontwerp van Jan Taminiau (die in de omgeving van Tilburg geboren is, dus wel zo logisch), maar kiest verder jaar in jaar uit voor de Belgische ontwerper.

Edouard Vermeulen laat weten dat de jurk halflang is, met een dégradé van rood borduurwerk op huidkleurig tule, al een beetje te zien rond Máxima's hals. De jurk is nauwsluitend, en loopt onderaan wijd uit. De mantel is volgens de ontwerper gemaakt in jaren '50-stijl, van zacht geweven rode wol. Wel zo lekker, met dit soort ochtendtemperaturen.

Wij zijn ook héél benieuwd hoe de jurk er zonder jas uitziet. Kom maar door, zonnekracht!

Beeld: ANP/Instagram koninklijk huis

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in