Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningin Sofia viert haar 83e verjaardag

En nee, Juan Carlos wordt niet gemist. In Madrid is het tijd voor taart vandaag. Koningin Sofia wordt 83. Haar verjaardagen zijn wel sterk veranderd de afgelopen jaren, en niet alleen door de pandemie. Haar tachtigste vierde ze nog gewoon met echtgenoot koning Juan Carlos aan haar zijde bijvoorbe...

Koningin Sofia viert haar 83e verjaardag

En nee, Juan Carlos wordt niet gemist.

In Madrid is het tijd voor taart vandaag. Koningin Sofia wordt 83.

Haar verjaardagen zijn wel sterk veranderd de afgelopen jaren, en niet alleen door de pandemie. Haar tachtigste vierde ze nog gewoon met echtgenoot koning Juan Carlos aan haar zijde bijvoorbeeld. In 2020 ging hij na jaren vol ophef in ballingschap. Hij woont tegenwoordig op een eiland in de buurt van Abu Dhabi. Sofia bleef in Spanje.

Dit was op Sofia's tachtigste verjaardag, nog met de koning aan haar zijde

Ze woont tegenwoordig 'alleen' in het Zarzuela Paleis en dat schijnt prima te bevallen. Zij en Juan Carlos leiden al jaren gescheiden levens, ze tolereerde bijvoorbeeld jarenlang (zeg maar gerust decennialang) zijn affaires. Heel gezellig was het nooit.

Daarbij zou de band met zoon Felipe en zijn vrouw Letizia ontzettend zijn opgeknapt sinds Juan Carlos het veld ruimde. Dat zou er ook alles mee te maken hebben dat Sofia steeds meer officiële bezigheden aan haar zoon en schoondochter (én haar kleindochters) overlaat en zich meer richt op goede doelen waar haar hart sneller van gaat kloppen.

Sofia viert haar 83e dus lekker níet met Juan Carlos maar wel omringd door haar kinderen en kleinkinderen in Madrid. Dat moet goed voelen. 

Feliz cumpleaños!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in