Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningin Silvia van Zweden geniet van doop prins Oscar

Niemand die zo geniet van familieaangelegenheden als koningin Silvia van Zweden. De doop van haar vierde kleinkind was dan ook reden voor een familiefeestje, inclusief gouden wieg. Prins Oscar kreeg de namen Oscar Carl Olof mee. Oscar omdat zijn ouders het een mooie naam vinden, Carl naar zijn op...

Koningin Silvia van Zweden geniet van doop prins Oscar

Niemand die zo geniet van familieaangelegenheden als koningin Silvia van Zweden. De doop van haar vierde kleinkind was dan ook reden voor een familiefeestje, inclusief gouden wieg.

Prins Oscar kreeg de namen Oscar Carl Olof mee. Oscar omdat zijn ouders het een mooie naam vinden, Carl naar zijn opa de koning en Olof is de eerste naam van zijn vader die eigenlijk Olof Daniel heet.

Koningin Silvia heeft inmiddels vijf kleinkinderen: Estelle (4) en Oscar (3 maanden) van kroonprinses Victoria en haar man, prins Daniël. Leonore (2) en Nicolas (bijna 1) van prinses Madeleine en haar man Chris O'Neill. De jongste is Alexander (4 weken), het eerste kindje van prins Carl Philip en prinses Sofia.

Chic oudroze voor koningin Silvia

© Kungahuset.se

De koningin droeg voor de doop een oudroze japon die leuk matchte met die van de andere trotse oma, Ewa Westling. Oscar, die op 2 maart werd geboren, droeg de doopjurk die zijn neef prins Nicolas in oktober nog had gedragen. De klassieker wordt al jaren gebruikt door de Zweedse koninklijke familie. Ook Victoria en haar broer en zus hadden het gewaad aan toen zij werden gedoopt. Prins Gustaf Adolf was in 1906 de eerste die de doopjurk droeg.

Prinsje heeft zijn eerste Orde al binnen

© Kungahuset.se

Oscar gaf geen kik toen hij het doopwater over zijn hoofdje kreeg. Het prinsje sliep door een groot deel van de plechtigheid heen. Toen aartsbisschop Antje Jackelén hem aan de aanwezigen toonde, zette hij weliswaar even een keel op. Maar na een knuffel was hij al snel weer stil. Ook opa koning Carl Gustaf stuitte op enige weerstand van de jongeman toen hij hem de Orde van de Serafijnen omhing, maar uiteindelijk schikte het prinsje zich toch, al bleef zijn achterdocht jegens de sjerp groot. De gouden wieg was duidelijk een groter succes, #handjesomtezoenen.

Prinses Estelle eerste fascinator

© Kungahuset.se

Victoria was in luchtig wit van haar favoriete label By Melina en had haar mini-me prinses Estelle ongeveer hetzelfde gestyled. De kleuter droeg verder een parelkettinkje wat ooit het instapmodel van Victoria was en - bless her – een mini-fascinator om alvast warm te draaien voor haar latere hoedmomenten.

Royal buren als peetouders

© Kungahuset.se

Buiten de kapel poseerde kroonprinses Victoria met haar gezin en de peetouders van Oscar. Het prinsje heeft er vijf en het is een illuster gezelschap. Van links naar rechts: Hans Åström, een neef van Daniël, kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen, kroonprins Frederik van Denemarken, Oscar met zijn moeder Victoria, Daniel en Estelle, Madeleine met Léonore en helemaal rechts Oscar Magnuson - een neef van Victoria. Terwijl buiten foto's werden gemaakt en door het volk werd gejuicht, klonken in Stockholm 21 saluutschoten. Vervolgens trok de koninklijke familie zich terug voor een privélunch en een receptie voor genodigden.

Volgende doop is al aangekondigd!

Prins Oscar gedoopt 12

Over een paar weken is de koninklijke doopjurk weer in gebruik. Prinsje Alexander van Carl Philip (links) en Sofia (die Antonio Berardi droeg voor de doop van prins Oscar) zal dan worden gedoopt. Volgens Zweedse media zal de gouden wieg half juli opnieuw worden opgemaakt. Naast hen Chris O' Neill, de man van prinses Madeleine, met zoon Nicolas.

Leonore speelde lief

© Kungahuset.se

Tenslotte nog een paar lieve plaatjes van de doop: prinses Leonore hield zich bezig met een paardje

Druk met de royal tandenborstel

© Kungahuset.se

Prins Nicolas liet trots zijn tandenborstel (waar een lichtje in zit) aan zijn tante Sofia zien.

Estelle haalt knuffel

Prins Oscar gedoopt 15

En Estelle zocht even steun en een knuffel bij oma Ewa, lief!