Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningin Máxima's maandagochtend look? Business Blauw!

HM was in Amsterdam om daar te speechen in UNSGSA-verband. Normaal gesproken is de maandag voor koningin Máxima een vergaderdag met de staf om de royal agenda's af te spreken. Vanmorgen was het echter een kwestie van de files richting Amsterdam inschatten (is zo'n vlaggetje niet slecht voor het v...

Koningin Máxima's maandagochtend look? Business Blauw!

HM was in Amsterdam om daar te speechen in UNSGSA-verband.

Normaal gesproken is de maandag voor koningin Máxima een vergaderdag met de staf om de royal agenda's af te spreken.

Vanmorgen was het echter een kwestie van de files richting Amsterdam inschatten (is zo'n vlaggetje niet slecht voor het verbruik? Of wordt het er pas binnen de bebouwde kom opgezet?)...

...waar ze in de RAI de Sibos 2022 conferentie opende.

Openingstoespraak

Dat deed ze door de openingstoespraak te geven. Thema van Sibos 22 is  'Progressive finance for a changing world'. Deze internationale conferentie over financiële dienstverlening wordt jaarlijks gehouden voor vertegenwoordigers uit de financiële sector.

Organisator is SWIFT, een organisatie die het internationale financiële berichtenverkeer regelt. Koningin Máxima is sinds 2009 speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA).

Financiële weerbaarheid

Máxima ging in haar toespraak onder meer in op het belang van financiële inclusie voor het verbeteren van financiële weerbaarheid van mensen en hun financiële gezondheid.

Niet alleen overheden maar ook de private sector speelt hierin een rol. Door digitalisering is het aantal volwassenen dat wereldwijd nu een bankrekening heeft gestegen naar 76%. In 2011 was dit nog 51% (Wereldbank Groep, Global Findex 2021).

Sparen voor een buffer

De volgende stap is dat mensen kunnen sparen voor een buffer, zich kunnen verzekeren en betaalbare leningen kunnen afsluiten om te investeren in een bedrijf en hun toekomst.

Om zo optimaal mogelijk gebruik te kunnen maken van deze financiële diensten moeten de zogenoemde Digitale Publieke Goederen goed georganiseerd zijn. Het gaat bijvoorbeeld om digitale identiteitsbewijzen voor het openen van een rekening, goede telecomverbindingen voor banktransacties en dataprivacy. 

Dan nog even over de look: Business Blauw en Brijs zijn op een bewolkte ochtend niets om opgewonden van te raken, maar voor een maandagochtend gaan we niet miepen, zeker niet met het oog op die beeldige knot en hebzuchtopwekkende oorringen. 

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in